Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end sau de sarbatori, inclusiv de Revelion.
Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end sau de sarbatori, inclusiv de Revelion.
Ingrediente:
- o rata mijlocie,
- 30 de castane,
- 150 g carne de porc,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- o lingurita de patrunjel tocat,
- o mana de arpagic,
- 2 linguri de untura,
- ½ linguri de faina,
- ½ ceasca de vin,
- sare piper.
Mod de preparare:
Se face o umplutura din carne de porc data de doua ori prin masina, cu miezul de la o felie de paine inmuiata si stoarsa, cu putina ceapa prajita, un ou, o lingurita de patrunjel tocat, sare, piper.
Se umple rata, se coase si se pune intr-o cratita sa se rumeneasca, cu cateva fire de arpagic si o lingura de untura.
Se face un rantas din faina cu putina untura. Se stinge cu 2 cesti de apa amestecata cu o jumatate ceasca de vin alb.
Cand incepe arpagicul sa se rumeneasca ses toarna sosul, se acopera si se da la cuptor la foc mic. Se lasa sa fiarba o ora.
Se curata castanele: se face la fiecare o taietura si se pun in apa clocotita sa fiarba 5 minute.
Se scot cate 2-3 odata si se descojesc atat de coaja groasa cat si de pielita subtire, cat sunt fierbinti.
Se fierb o jumatate de ora, se scurg bine si se adauga in cratita cu rata.
Se lasa inca ½ ora impreuna la cuptor, pana ce rata si castanele sunt destul de fragede si sosul scazut cat trebuie.
Mod de servire:
Se scoate rata pe farfurie, se scot atele, se taie, iar umplutura se taie felii si se asaza cu castanele in jurul fripturii.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.