Cum sa faci friptura de CURCAN cu CIUPERCI la cuptor

Cum sa faci friptura de CURCAN cu CIUPERCI la cuptor

Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de frecvent poti o astfel de minunatie. Astazi, iti prezentam reteta pentru curcan cu ciuperci la cuptor.

Ingrediente:

- 800 grame de piept de curcan;

- 300 grame de ciuperci champignon;

- o cutie de 400 grame de rosii cuburi;

- o legatura de usturoi verde;

- ierburi de Provence;

- piper;

- ulei de masline;

- sare.

Mod de preparare:

- spala carnea si tai-o in bucati potrivite.

- curata ciupercile, spala-le si taie-le felii.

- taie usturoiul rondele.

- pune toate ingredientele intr-o tava pentru cuptor. Stropeste-le cu ulei de masline, condimenteaza-le si sareaza-le dupa gust.

- adauga rosiile, amesteca ingredientele si acopera tava cu o folie de aluminiu.

- se introduce la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 de minute.

- cu 10 minute inainte sa fie gata, se inlatura folia de aluminiu.

Gata! Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Curcan la punga in cuptor? Poate parea o mare provocare, mai ales pentru o persoana care nu...
Pieptul de curcan gatit incet, intr-un aragaz lent(slow cooker), se poate transforma intr-o delicatese. Daca te pricepi...
Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau...