Cum sa faci musaca ardeleneasca

Cum sa faci musaca ardeleneasca

Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi sau de dovlecei, asezate in straturi alternative si coapta in cuptor. Exista multe retete de musaca. Ne-am gandit sa ne oprim, astazi, asupra retetei de musaca ardeleneasca.

Ingrediente:

- 2 kilograme de cartofi rosii;

- un kilogram de carne tocata de porc;

- o ceapa alba;

- 6 catei de usturoi;

- sare de mare;

- piper;

- boia de ardei facuta in casa;

- 100 grame de unt;

- 150 grame de cascaval;

- un ou;

- 100 grame de smantana;

- 100 grame de masline negre.

Mod de preparare:

- spala cartofii si pune-i la fiert in coaja cu putina sare.

- cat fierb cartofii, curata ceapa si usturoiul,  toaca-le marunt, dupa care pune-le la fiert in 100 mililitri de apa, pana cand aceasta scade complet.

- adauga carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.

- rade cascavalul si bate oul cu smantana si putina sare.

- dupa ce au fiert cartofii, curata-i de coaja si taie-i felii groase de cca. 0,5 cm.

- aseaza in tava felii subtiri de unt si continua cu straturi alternative de cartofi, carne tocata si cascaval ras. Ai grija sa inchei cu cascaval, iar deasupra, torni oul batut si asezi maslinele.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra. Ingrediente: - 300 grame taitei preparati...
Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in...
Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare