Varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci. Ingrediente:
- 2-3 verze mici(in jur de un kilogram si jumatate de varza);
- un morcov mare;
- o ceapa mare;
- 200 grame de ciuperci champignon proaspete;
- 150 grame de carnati vanatoresti/salam afumat;
- pasta de tomate, dupa gust;
- 3 cartofi mari;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- ulei.
Varza inabusita cu cartofi, carnati si ciuperci. Mod de preparare:
- elimina primul strat al verzei( si mai profund, daca varza e alterata);
- taie varza fideluta;
- incinge uleiul intr-o tigaie adanca;
- adauga varza in tigaie si inabuseste-o la foc mediu, sub capac, pana devine moale si putin rumena;
- spala morcovul, curata-l de coaja si da-l prin razatoare(cea mare);
- adauga morcovul , pasta de tomate, sarea si piperul negru macinat peste varza usoar moale;
- amesteca ingredientele;
- continua sa inabusesti amestecul;
- spala ciurperciel si usuca-le;
- taie ciupercile in feliute cat mai fine;
- adauga ulei in alta tigaie in care vei pune ciupercile;
- inabuseste ciupercile la foc mediu, pana sunt gata.
- curata ceapa si tai-o in cuburi de marime medie;
- scoate ciupercile prajite pe o farfurie.
- adauga ceapa taiata in tigaia in care s-au gatit ciupercile si prajeste-o 2-3 minute, pana devine aurie.
- curata cartofii si taie-i in cuburi mari;
- adauga cartofii peste varza cu morcov, fara sa amesteci!
- toarna putina apa (50-100 ml) si lasa legumele sa se preparare, pana cartofii vor fi gata pe jumatate;
- taie carnatii dupa cum doresti;
- aduaga carnatii in tigaie peste ceapa rumenita si amesteca;
- prajeste amestecul inca 2 minute si opreste focul;
- cand cartofii sunt gata pe jumatate, adauga ceapa si carnatii in tigaia cu legume;
- pune si ciupercile. Gusta. S-ar putea sa mai fie nevoie de sare, piper sau pasta de tomate;
- pune capac tigaii si inabuseste mancarea, pana se gatesc scartofii.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci varza dulce cu carnati afumati