Ingrediente:
- o varza dulce mare(sa aiba cam un kilogram);
- 300 grame de carnati afumati, putin uscati;
- 4 rosii;
- o ceapa mare;
- un ardei gras rosu;
- un morcov;
- frunze de telina;
- frunze de patrunjel
- marar;
- cateva frunze de spanac;
- 3 frunze de dafin;
- 50 mililitri de ulei;
- 50 grame de ketchup;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- paprika;
- cimbru;
- un cub/lingurita concentrat ciuperci sau legume.
Mod de preparare:
- toaca varza mai mare;
- presara varza cu putina sare, apoi framant-o cu mainile pana se imoaie;
- toaca ceapa marunt;
- feliaza morcovul;
- taie carnatii rondele;
- pune ceapa, morcovul, carnatii si varza intr-un ceaun/tuci la calit(foc mediu);
- adauga, dupa 4-5 minute, rosiile taiate cubulete, ardeiul gras , spanacul, verdeata tocate marunt si ketchupul;
- adauga un pahar de apa si lasa amestecul la foc mic pana se inmoaie bine varza(jumatate de ora), dar fara ca zeama sa scada de tot;
- condimennteaza cu sare, piper, paprika, cimbru, concentratul, adaugati frunzele de dafin, apoi mai da amestecul in cateva clocote;
Spor la treaba si pofta buna!