Cum sa gatesti piept de pui congelat

Cum sa gatesti piept de pui congelat

Merita sa gatesti carne congelata? Raspunsul este da, daca te afli in criza de timp sau daca trebuie sa gatesti din scurt, fara planificare. Astazi, iti vom arata cum se gateste pieptul de pui congelat. Acesta poate fi preparat cu succes atat la cuptor, cat si prajit. Timpul de pregatire este de o ora(15 minute prepararea si restul gatirea).

Piept de pui congelat preparat la cuptor:

- tapeateza o tava obisnuita cu folie de aluminiu;

- deasupra sa vei folosi, pentru gatirea puiului, un cos tip gatar pentru cuptor. Astfel, puiul se va gati mai bine de la inaltime, iar sucurile se vor scurge in tava;

- preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Doar la aceasta temperatura sau la una mai mare vor fi ucise toate bacteriile potential periculoase. Daca doresti ca pieptul de pui sa iasa mai suculent, il poti pune intr-un vas antiaderent. Preincalzeste cuptorul 190 grade Celsius. Timpul de gatire este aproximativ acelasi;

- scoate din congelator maximum 6 bucati de piept de pui. Nu e necesar sa speli carnea;

- aseaza fiecare piept de pui pe cosul tip gratar, cu un mic spatiu intre bucatile de carne. Cosul tip gratar trebuie sa se afle, evident, in tava tapetata cu folie de aluminiu;

- combina condimentele preferate. Vei avea nevoie de maximum 6 linguri de condimente, in functie de cantitatea de pui pe care vrei sa o gatesti. Foloseste sare, piper si putina lamaie, daca vrei o reteta simpla. De asemenea, poti utiliza amestecuri de condimente deja preparate. Daca doresti un gust mai puternic, foloseste sos barbecue;

- presara o jumatate de lingura de amestec de condimente pe fiecare parte a pieptului de pui. Repeta si pe cealalta parte;

- introdu tava la cuptor. Seteaza cronometrul pe 30 sau 45 minute, daca nu intentionezi sa adaugi sos. Fiind vorba despre pui congelat, va trebui sa cresti timpul standard de gatire cu 50%. Asadar, pieptul de pui care se gateste, de obicei, in 20-30 minute, va fi gatit, in acest caz, intre 30 si 45 minute;

- scoate tava din cuptor, dupa o jumatate de ora;

- unge puiul suplimentar cu sos barbecue sau marinada;

- reintrodu tava in cuptor si mai lasa puiul la gatit inca 15 minute;

- verifica temperatura interna a puiului cu un termometru de bucatarie. Odata ce cronometrul se opreste si puiul a fost gatit timp de 45 de minute, introdu termometrul in mijlocul pieptului. Daca are 74 grade Celsius, inseamna ca e gatit!

Piept de pui congelat preparat la tigaie:

- taie pieptul de pui in cubulete. Il poti praji si intreg, dar iti va lua mai mult timp. Daca te grabesti foarte tare, poti decongela putin puiul in cuptorul cu microunde!

- asezoneaza puiul. Il poti da cu un amestec de condimente, cu un sos sau cu un amestec simplu de sare si piper inainte de a-l congela sau in timpul gatirii. De asemenea, poti gati puiul intr-un bulion, pentru a adauga mai multa aroma si pentru a preveni uscarea carnii. Nu uita ca orice condiment pus direct pe puiul congelat nu se va absorbi in carne;

- toarna o lingura de ulei de gatit intr-o tigaie. Foloseste ulei de masline, ulei vegetal sau unt. Da tigaia la foc mediu spre mare si lasa uleiul sa se incalzeasca/ untul sa se topeasca. Adauga bulion de pui sau de legume;

- pune pieptul de pui in tigaia fierbinte. Mentine focul la mediu;

- acopera tigaia cu un capac;

- gateste pieptul de pui timp de 2-4 minute. Nu ridica deloc capacul in aceasta perioada.Ca si in cazul puiului congelat si gatit la cuptor, timpul de gatire va creste cu 50%;

- adauga condimentele dorite;

- intoarce pieptul de pui. Foloseste un cleste de bucatarie;

- da focul la mic si acopera tigaia;

- lasa puiul sa se gateasca astfel 15 minute. Nu ridica deloc capacul in aceasta perioada;

- opreste focul si lasa pieptul sa se odihneasca un sfert de ora;

- verifica temperatura carnii. Introdu termometrul de bucatarie in piept. Carnea ar trebui sa aiba cel putin 74 de grade Celsius si sa nu fie roz!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci pui Kiev

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se...
Rulourile obtinute din piept de pasare sunt usor de realizat si pot fi umplute dupa preferinte. Noi...