Cum sa pregatesti sunca presata de porc

Cum sa pregatesti sunca presata de porc

Sunca presata reprezinta un deliciu pe care romanii il cumpara, de obicei, din comert. Unii, insa, stiu sa-l prepare acasa. Daca iti surade ideea, trebuie sa citesti ce urmeaza! Iti prezentam o reteta de sunca presata din carne de porc fara adaosuri sau conservanti!

Sunca presata de porc. Ingrediente:

- 3,5 kg de pulpa de porc;

- 4 foi de dafin;

- 30 boabe de piper negru/dupa gust;

- o ceapa mare;

- 10 catei de usturoi;

- 2 linguri de sare;

- apa.

Sunca presata de porc. Mod de preparare:

- spala bine de tot carnea;

- pune pulpele apoi intr-un vas incapator(cratita);

- toarna apa rece peste pulpe, astfel incat sa le acoperi;

- lasa pulpele la inmuiat pentru o ora;

- varsa apa din cratita;

- acopera iar pulpele cu apa;

- adauga ceapa curatata, foile de dafin si boabele de piper;

- pune amestecul pe foc si adu-l la punctul de fierbere, adunand spuma formata pe suprafata sa;

- adauga saere in supa creata;

- fierbe carnea la foc mic circa 4 ore, pana cand o vei putea separa de pe oase;

- scoate carnea din supa si las-o sa se raceasca. Nu arunca supa!

- separa carnea de oase si de sorici;

- rupe carne in bucati mai mici;

- toaca usturoiul cat de marunt poti(sau da-l prin presa);

- amesteca usturoiul cu carnea si cu 3-4 polonice mici de supa. Asdtfel, supa va lega bucatelele de carne;

- soriciul care ramane il poti pune intr-o mancare de fasole sau intr-l varza calita;

- taie partea superioara a unei sticle de 2 litri de plastic;

- pune carnea in sticla, presand-o bine cu lingura;

- toarnai 2 polonice de supa pe suprafata carnii din sticla si mai preseaz-o putin;

- acopera sticla cu folie alimentara si introdu-o la frigider peste noapte. Astfel, sunca se va inchega;

- taie sticla cu atentie( cu un cutit mai dur sau cu o foarfeca)

- feliaza sunca si gata! E numai buna de mancat!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci sunca fara fierbere - pancetta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place sunca de porc sau slana, asa cum ii spun ardelenii? Atunci stii ca poate fi...
Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca. Ingrediente: - 3...
Este timpul sa ne pregatim de sarbatori. Pentru ca o masa festiva incepe cu aperitivul, noi va...