Cum sa faci sunca fara fierbere - pancetta

Cum sa faci sunca fara fierbere - pancetta

Iti place sunca de porc sau slana, asa cum ii spun ardelenii? Atunci stii ca poate fi consumata simpla, afumata si bineinteles in diverse retete delicioase. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poate fi preparata si fara fierbere? Ei bine se poate si nu e deloc complicat sa obtii asa ceva. Sunca fara fierbere se mai numeste si pancetta.

Cum sa prepari sunca fara fierbere – pancetta. Ai nevoie de:

- o bucata de piept de porc (2 kg) – ideal, de casa;

- sare grunjoasa;

- un vas larg( de preferat de sticla/yena);

Cum sa prepari sunca fara fierbere – pancetta. Ce trebuie sa faci:

- cresteaza soriciul cu un cutit care taie bine. Ai grija sa nu te ranesti!;

- pune un strat consistent de sare pe fundul vasului;

- aseaza bucata de carne peste sare, cu soriciul in sus;

- presara sare, peste, din abundenta;

- freaca bine carnea cu mainile, astfel incat sarea sa se distribuie cat mai uniform;

- baga carnea asa cum e in frigider, unde o vei tine pentru 4 zile;

- scoate carnea din firgider(vei observa ca vasul va lasa multa apa pe care o vei arunca);

- spala carnea la jet cu apa rece pentru a indeparta excesul de sare;

- presara putin piper si/sau boia peste carne(optional);

- aseaza carnea pe un gratar care sa permita aerului sa circule foarte bine si bag-o la pivnita. Poti incerca si la frigider, dar s-ar putea ca sunca sa se intareasca peste masura;

- in circa 5 luni, sunca ar trebui sa fie gata pentru consum.

Asadar, daca vrei sa ai o asemenea delicatesa pe masa in perioada sarbatorilor de iarna, ar trebui sa te apuci de prepararea ei undeva pe la sgfarsitul lui august, inceputul lui septembrie.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca. Ingrediente: - 3...
Este timpul sa ne pregatim de sarbatori. Pentru ca o masa festiva incepe cu aperitivul, noi va...
Pentru prepararea suncii se foloseste pulpa de porc cu sare, trecuta prin fum. Ingrediente: - La...