Cum sa prepari bibilica umpluta la cuptor

Cum sa prepari bibilica umpluta la cuptor

Azi iti prezentam o delicatesa ideala pentru masa de sarbatori, mai ales daca te-ai saturat de preparatele din porc. Ne referim la bibilica umpluta la cuptor!

Bibilica umpluta la cuptor. Ingrediente:

- o bibilica matura(sa aiba macar un kilogram);

- 300 grame carne tocata de vitel/pui;

- organele interne ale bibilicii;

- 20 grame de slanina afumata;

- un ou mediu;

- 2 linguri de smantana pentru gatit;

- 2 frunze de salvie;

- o jumatate de lingurita de rozmarin tocat;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Bibilica umpluta la cuptor. Ingrediente pentru uns:

- 40 grame de unt;

- 6 grame de trufa neagra rasa;

- un sfert de lingurita de sare;

- un sfert de lingurita de piper.

Bibilica umpluta la cuptor. Ingrediente pentru garnitura:

- un mar rosu;

- 5 cartofi mici;

- 5 morcovi mici;

- 2 linguri de ulei de arahide;

- 100 mililitri de supa concentrata de legume;

- 3 catei de usturoi;

- o lingurita de piper boabe;

- sare, dupa gust;

- o crenguta de rozmarin.

Bibilica umpluta la cuptor. Mod de preparare:

- curata bine bibilica de pene(parleste-o daca e cazul);

- elimina ghearele, gatul, varfurile aripilor si curata-i tartita;

- scoate-i organele interne, avand grija sa elimini cu atentie punguta de fiere;

- taie inimioara in 2;

- curata pipota si tai-o in doua;

- spala bine organele si tamponeaza-le cu prosoape de bucatarie;

- pune carnea tocata in robot, adauga organele curatate, slanina, salvia si rozmarinul, oul, smantana, sarea si piperul;

- mixeaza ingredientele pana cand obtii un amestec omogen;

- umple bibilica cu umplutura obtinuta;

- coase bibilica pentru ca umplutura sa nu dea pe afara in timpul gatirii;

- prepara untul aromatizat. Amesteca untul moale cu trufa rasa pe razatoare mica, sare si piper dupa gust;

- unge bibilica cu untul aromatizat;

- pune in forma uleiul de arahide si bibilica, cateii de usturoi intregi, necuratati, dar spalati bine, piperul boabe, crenguta de rozmarin si supa de legume;

- acopera forma cu folie de aluminiu si da-o in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsiua, timp de 60 minute;

- elimina apoi folia de aluminiu, adauga morcovii curatati si taiati pe lungime in 4, marul curatat si feliat si cartofii taiati in patru;

- mai coace bibilica inca jumatate de ora, stopind-o cu sosul din foma la fiecare 5 minute.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Mananca sanatos! Beneficiile carnii de bibilica

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se...
Bibilica este o pasare relativ populara in ograda romanului de rand. Gaina de Guinea, asa cum i...