Cum se gatesc coastele de porc.

Cum se gatesc coastele de porc.

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Pasul 1: pregatirea.

Trage membrana de pe coaste. Coastele le cumparam cu o membrana albicioasa, situata pe partea inferioara a carcasei, care se mesteca greu daca o pastrati. Este usor de scos: doar pune degetele sub membrana si trage. Foloseste un cutit daca ai nevoie de ajutor.

Decide cum asezonezi coastele. Poti incepe cu o usoara asezonare cu sare si piper si adaugi sosul mai tarziu, sau poti folosi un amestec de condimente uscate cu care freci coastele si le lasi peste noapte. Indiferent care metoda o folosesti, coastele vor iesi aromate si delicioase.

Daca folosesti amestecul uscat, trebuie sa pregatesti totul cu o zi inainte pentru ca aromele sa patrunda in carne peste noapte. Pui carnea frecata in folie de aluminiu si o lasi in frigider pana o gatesti a doua zi.

Iata un amestec simplu de condimente uscate cu care sa asezonezi coastele pentru a avea o aroma deosebita si un gust picant. Doar amesteci condimentele si le freci pe coaste:
- 2 linguri de sare 1 lingura praf de chili
- 1 lingurita de piper negru
- ½ lingurita piper cayenne
- ½ lingurita boia de ardei afumat
- ½ lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita praf de usturoi

Pagina 1/4
Etichete: coaste porc, reteta, cuptor, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate...
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Cega este buna in orice combinatie. Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau...