Ai nevoie de o jumatate de ora pentru a gati papricas de porc. Specialistii in bucatarie considera ca aceasta reteta este de dificultate medie.
Ingrediente:
- 4 limbi de porc;
- zeama in care au fiert limbile;
- 2 cepe de marime medie;
- 2 morcovi;
- 250 mililitri de lapte integral;
- 70 grame de unt;
- 150 mililitri de smantana integrala;
- 3 linguri de faina trecuta prin sita;
- o lingura de paprika dulce;
- patrunjel verde;
- leustean verde;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust
Mod de preparare:
- curata morcovii si da-i pe razatoare;
- taie ceapa julien;
- pune morcovul, ceapa si 50 grame de unt intr-o tigaie;
- fierbe limbile intr-o oala cu apa cat sa le acopere;
- taie limbile felii;
- adauga in tigaie carnea taiata felii;
- adauga in tigaie cate putina zeama in care au fiert limbile;
- dupa ce s-a inmuiat ceapa, adauga paprika si inca 200 mililitri de zeama;
- acopera tigaia cu un capac si lasa amestecul sa fiarba pentru 5 minute la foc mare;
- pregateste sosul bechamel. Intr-un bol, amesteca untul ramas(20 grame), sarea, piperul, laptele, smantana si faina.
- toarna sosul in tigaie si mai fierbe amestecul inca 5 minute la foc mic, amestecand constant.
- cand amestecul e suficient de gros, opreste focul si adauga verdeata tocata
- serveste papricasul cu mamaliguta. Merge si cu paste
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Papricas de vitel