11 lucruri pe care sa nu le speli niciodata cu detergent de vase

11 lucruri pe care sa nu le speli niciodata cu detergent de vase

Detergentul de vase ar trebui folosit doar pentru spalarea manuala a vaselor! Orice alta utilizare s-ar putea dovedi inutila si chiar daunatoare! Despre aceste utilizari improprii, in cele ce urmeaza.

11 lucruri pe care sa nu le speli niciodata cu detergent de vase:

1. Oala de cafe Moka Espresso. Detergentul de vase poate lasa reziduuri in vasul Moka dupa spalare. Va fi, astfel, dificil sa indepartezi totul dupa o clatire. Ar trebui sa-l speli bine de mai multe ori. De asemenea, se poate deteriora finisajul oalei. Ca sa nu mai vrobim de potentialul gust de sapun pe care l-ar putea avea viitoarea ta cafea….

2. Masina de spalat vase. Sapunul pentru vase este extrem de spumos, iar in interiorul masinii de spaalt vase nu e deloc util! Mai mult, poti deteriora aparatul. Asadar, foloseste detergentul special conceput pentru masina de spalat vase!

3. Masina de spalat. La fel ca in cazul masiniide spalat vase, te vei trezi cu spuma din belsug! Iar mai multa spuma nu inseamna haine mai curate. In plus,formula nu este suficient de eficienta pentru a curata rufele murdare!

4. Autoturismul. Desi multe persoane spun ca lichidul pentru vase este o alternativa pentru detergentul de spalat masina, nu ar trebui sa-l folosesti! Exista mai multe motive: substantele chimice dure din detergentul de vase pot deteriora vopseaua masinii; pot indeparta ceara de protectie; odata ce se usuca, lichidul poate lasa si un reziduu pe masina ta, deoarece este dificil de clatit.

5. Parul. Detergentul pentru vase este prea dur pentru podoaba capilara si va indeparta toate uleiurile esentiale. Iar aceste uleiuri sunt importante pentru un par sanatos si frumos. De asemenea, sarea din detergentul de vase va usca complet parul, iar scalpul se va irita. In plus, un alt ingredient, lauril-sulfatul de sodiu, poate declansa o afectiune a pielii numita dermatita.

6. Geamurile si oglinzile. Detergentul pentru vase va elimina murdaria de pe aceste surpafete, insa urmele lasate vor fi greu de scos. Asadar, foloseste substante de curatata sticla!

7. Pardoselile din lemn de esenta tare. Detergentul de vase pe pardoselile din lemn de esenta tare poate provoca urme si zgarieturi. Curata aceste suprafete simpplu: aspira-le/matura-le, apoi spala-le cu un mop umed. Se recomanda utilizarea produselor de curatare special concepute pentru pardoseli din lemn. Pe de alta parte, sapunul pentru vase poate fi foarte eficient pe alte tipuri de pardoseli, cum ar fi linoleumul sau vinilul.

8. Pielea este un produs destul de delicat, iar ubstantele chimice din detergentul de vase ar putea sa o distruga. La fel ca pielea ta, articolele din piele au nevoie de o crema hidratanta pentru a se mentine moi si delicate. Poti folosi dtergentul de vase pe pantofii de piele, dar evita sa-l folosesti pe imbracaminte!

9. Cainele. Detergentul pentru vase e prea dur pentru pielea si blana cainelui. Cu o utilizare regulata, vei observa ca pielea animalului se va irita si va deveni foarte uscata. Internetul este plin de retete de casa destinate sampoanelor pentru caini, iar detergentul de vase este unul dintre ingredientele principale! Iti recomandam sa eviti acest retete! Foloseste produse autorizate pentru spalarea cainelui! Are ingredientele sanatoase si eficiente. Regula se aplica si in cazul pisicilor!

10. Plantele. Detergentul de vase nu va inlocui niciodata insecticidul din doua motive: 1. este prea dur pentru plante; 2. nu este eficient in indepartarea daunatorilor.

11. Fructe si legume. Oricat de tentant ar parea, nu incerca sa speli fructele si legumele cu detergent de vase Acestea au pori prin care lichidul otravitor s-ar putea inflitra. S-ar putea astfel sa te trezesti cu probleme gastro-intestinale sau senzatie de greata!

Citeste si: Cum sa cureti FIERUL de CALCAT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...