7 utilizari ale laptelui care ar putea sa iti salveze ziua

7 utilizari ale laptelui care ar putea sa iti salveze ziua

Laptele este un excelent aliment, insa poate fi folosit cu succes si dincolo de bucatarie! Utilizarile alternative ale acestui produs minunat te vor suprinde in mod placut si chiar ar putea sa iti salveze ziua!

Utilizari neconventionale ale laptelui. Sunt testate, asa ca le poti pune in practica fara dubii:

1. Calmeaza arsurile oculare. Poate parea ciudat sa cureti ochiul in sufeirnta cu lapte. Nu e , insa, deloc asa! Daca ai pus mana la ochi, dupa ce ai ancat ardei iute, spre exemplu, senzatia de arsura va fi insuportabila. Scoate repede laptele din frigider si foloseste-l! Mai intai spala-te pe fata, apoi toarna incet putin lapte in ochiul cu probleme. Senzatia neplacuta va disparea rapid!

2. Hraneste plantele. Laptele era folosit ca ingrasamant in vremurile vechi. Nu degeaba! Laptele ajuta la cresterea plantelor. De asemenea, previne deficientele de calciu si lupta impotriva fainarii. Asadar, toarna lapte de jur imprejurul radacinii sau introdu o sticla cu lapte in sol, evident cu gura in jos. Atentie! Nu folosi laptele in combinatie cu alte ingrasaminte, deoarece vei anula eficienta!

3. Ajutor pentru podoaba capilara. Laptele ajuta parul sa creasca, il face mai stralucitor si mai puternic. Ajuta, de asemenea, la indreptarea acestuia! Ai nevoie de un pieptene, de un pulverizator si de trei sferturi de cana de lapte. Pune laptele in pulverizator si imprastie-l pe par, in timp ce te piepteni. Lasa laptele sa actioneze cam 20 minute, apoi spala parul pentru ca acest sa nu miroasa urat. Porcedura ajuta in cazul parului ondulat, nu si in cazul celui cret!

4. Ingredient pentru vopsea. Laptele este principalul ingredient in fabricarea vopselei, deoarece functioneaza ca un liant pentru pigmenti. De fapt, vopseaua cu lapte a fost folosita in Egiptul antic. Celelalte ingrediente de care ai nevoie sunt: lamaie, o sita, un tifon si o vopsea acrilica/ un pigment uscat. Asigura-te ca aplici vopseaua imediat dupa preparare, pentru a fi eficienta! Mirosul acru al peretilor va disparea odata ce astia din urma se vor usca.

5. Indeparteaza machiajul. Laptele nu este bun doar pentru par, ci si pentru piele. Asadar, in loc sa folositi produse chimice pentru demachiere, utilizeaza lapte! Aplica un pic de lapte pe fata si apoi curata zona cu o discheta de bumbac. Beneficiu suplimentar? Proteinele si grasimile din lapte mentin pielea hidratata.

6. Reduce inflamatia provocata de intepaturile anumitor insecte. Proteina din lapte ajuta la calmarea pielii, dupa intepatura tantarului, spre exemplu. Nu folis doar lapte. Amesteca-l cu apa, inmoaie un prosopel curat in amestec si apoi aplica pe pielea inflamata. Acelasi amestec de lapte poate fi folosit si in cazul arsurilor solare.

7. Curata diferitele produse din piele. Fie ca ai nevoie sa cureti geanta de piele, canapeaua sau incaltamintea, laptele te va ajuta sa indepartezi petele si murdaria. E o solutie minunata, nu doar pentru ca e destul de ieftina, ci si pentru ca nu indeparteaza uleiurile naturale din material. Dupa ce cureti respectivul obiect cu o carpa imbibata in lapte, sterge-l s cu o carpa inmuiata in apa, pentru a elimina excesul de lapte si pentru a evita mirosul urat, de stricat.

Citeste si: De ce e bine sa bei lapte

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Deficitul de calciu din organism(hipocalcemie) poate provoca probleme de sanatate precum crampe musculare, piele uscata cu scuame...
Laptele de capra este mai putin popular in Romania, probabil si pentru ca nu e la fel...