9 obiecte si functiile lor mai putin cunoscute

9 obiecte si functiile lor mai putin cunoscute

In trecut, instrumentele erau concepute pentru a fi simple si directe. In zilele noastre, aproape orice obiect are mai multe functii, ceea ce este grozav, dar destul de greu de gestionat! Trebuie sa inveti sa tii pasul cu toate! Te sfatuim sa notezi orice truc intr-un carnetel/agenda. E greu sa tii minte chiar orice! Azi, iti dam un mic ajutor si vom scrie despre cateva obiecte ale caror functii secundare sunt prea putin cunoscute.

9 obiecte si functiile lor mai putin cunoscute:

1. Monteaza clante de alama! Un maner de alama ajuta la indepartarea germenilor. O astfel de clanta va costa mai mult decat cele din alte metale, cum ar fi otelul inoxidabil, dar are acest avantaj major: omoara microbii! Alama, un aliaj de cupru si zinc, reste un material antimicrobian! Studiile realizate de National Center for Biotechnology Information au relevat faptul ca suprafetele din cupru ucid bacteriile si virusurile la contact! Mai mult, Agentia de Protectie a Mediului din SUA a inregistrat cuprul ca prim material antimicrobian.

2. Deschide borcanele mult mai simplu, folosind manusi de cauciuc. Acest material va crea aderenta dorita pe capacul borcanului. Astfel, vei deschide recipientul mult mai simplu. Nu uita sa dezinfectezi mainile si manusile inainte de utilizare!

3. Aplica resturile de suc carbogazos pe compost. Pare o gluma, insa nu e deloc asa! Sucul garbogazos ajuta la compostare. Zaharul din aceasta bautura atrage microorganismele bune, care demareaza procesul. In plus, continutul acid al bauturii garbogazoase ajuta la descompunerea mai rapida a materialelor organice.

4. Ascute foarfeca, utilizand o folie de aluminiu. Nu arunca o foarfeca doar pentru ca nu mai taie asa cum iti doresti! Ascute-o simplu! Taie o bucata de folie de aluminiu(circa 30 cm). Imapcheteaza folia in 6 straturi. Taie folia in mai multe locuri cu foarfeca repsectiva. O vei ascuti negresit! Metoda fucntioneaza doar in cazul foarfecelor usor tocite!

5. Semnificatia patratelului de pe recipientul folosit pentru pasta de dinti. Au existat multe speculatii cu privire la patratelul de pe partea inferioara a tubului cu pasta de dinti! Unii chiar asociau culorile acestor mici forme geometrice cu calitatea pastei de dinti! De exemplu, un patratel verde ar fi insemnat o pasta de dinti naturala, in timp ce culoarea neagra ar fi reprezentaa o pasta de dinti 100% chimica. Pana la urma, teoria a fost demontata! Patratelele de pe tub nu sunt altceva decat niste marcaje pentru masina de productie! Astfel, utilajul stie unde sa taie/plieze fiecare tub.

6. Cheile auto moderne deschid si geamurile! Masinile noi pot avea aceasta caracteristica! Trebuie doar sa tii apasat butonul de deblocare timp de cateva secunde! Geamurile vor cobori. In cazul anumitor modele, se poate deschide si trapa din acest buton! Pentru a inchide geamurile, apasa butonul de blocare timp de circa 5 secunde. Descopera careacteristicile ascunse, consultand manualul de utilizare al masinii tale.

7. Verifica perii albastri ai periutei de dinti pentru a afla nivelul de uzura. Perii albastri reprezinta, de fapt, un marcaj. Cand acestia se decoloreaza din cauza utilizarii, inseamna ca ai nevoie de o periuta de dinti noua.

8. Ciucurele caciulii are un rol surprizator! Acest ciucure nu are doar rol stilistic. Exista chiar o intreaga istorie, in diferite culturi, cu privire la rostul acestui obiect. De exemplu, clericii romani obisnuiau sa poarte sepci(biretta) cu pompoane colorate, pentru a reliefa statutul social( grupul de care apartineau). La randul lor, marinarii foloseau sepci cu ciucure pentru a-si proteja capetele de lovituri in timpul navigarilor dificile.

9. Umerasele din lemn de cedru alunga moliile! Pe langa latura estetica, umerasul din cedru are si un rol practic. Alunga moliile din sifonier/dulap! Acest lemn emana un miros care respinge moliile! Asadar, acesti daunatori nu vor mai apuca sa depuna oua, iar hainele tale vor ramane in siguranta!

Citeste si: Greseli de renovare care afecteaza bugetul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...