Cum sa AMENAJEZI o BUCATARIE MICA

Cum sa AMENAJEZI o BUCATARIE MICA

Ai o bucatarie mica in care simti ca nu ai loc sa faci nimic, ca te sufoci? N-ar trebui sa fie deloc asa. O bucatarie mica poate sa fie la fel de functionala ca una mare. Cel mai probabil, nu ai organizat spatiul asa cum se cuvine. Poti oricand sa regandesti totul. Iti oferim cateva idei.

1. Profita din plin de spatiul pe verticala. Foloseste toti peretii bucatariei. Nu este recomandat sa imbraci bucataria in mobila si dulapuri suspendate. In schimb, poti folosi rafturi si etajere deschise. Rafturile din sticla sunt de asemenea o solutie. Transparaneta inseamna spatiu.

2. Axeaza-te pe alb, fara sa instalezi monotonia(nu renunta complet la culorile preferate). Combina culorile cu inox. Inoxul prin luciul sau ofera spatialitate.

3. Utilizeaza materiale diferite. Poti folosi mobilier cu nuante diferite, dar din aceeasi gama cromatica.

4. Spotrurile de lumina trebuie sa cada pe suprafetele de inox, pentru un truc vizual eficient.

5. Coloreaza diferit peretii. Alege cele mai potrvite nuante si culori. Peretele zugravit altfel trebuie sa fie unul din peretii mici ai incaperii, iar culoarea sa fie in contrast total cu restul elementelor din bucatarie. Peretele vopsit altfel va parea din alt context si va deschide spatiul.

6. Ai balcon? Alege o usa de sticla. Daca bucataria ta are usa spre balcon, transform-o! Fa dintr-o usa compacta, o usa cu sticla.

7. Renunta la perdelele de la fereastra. Alege, in schimb, un sistem de transparent rulou pe care sa-l poti cobori doar la nevoie.

8. Nu aglomera spatiul cu unelte, instrumente si tehnica de bucatarie. Alege un aparat cu multe facilitati sau doar pe cele pe care le folosesti. Renunta la obiectele pe care nu le folosesti mai mult de 2-3 luni.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor...
Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece...