Cum sa cureti ghetele din piele intoarsa

Cum sa cureti ghetele din piele intoarsa

Incaltamintea din piele intoarsa sau din nabuc( imitatie de piele de antilopa, cu aspect mat, catifelat, obtinuta din piei de bovine) necesita o ingrijire speciala. In lipsa acestui proces, ghetele se vor degrada destul de repede. Iata tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea ghetelor din piele intoarsa/nabuc.

Curatarea petelor mici

1. Indeparteaza resturile mici cu o perie moale. Periaza gheata incepand din partea de sus a gleznei, inainte si inapoi. Poti folosi o perie moale sau o perie speciala conceputa pentru pielea intoarsa, cunoscuta si ca perie pentru piele de caprioara.

2. Indeparteaza urmele si zgarieturilecu o radiera. Poti folosi o guma de sters de la orice creion. Umezeste zona afectata, apoi sterge-o usor pana cand zgarietura/urma dispare.

3. Periaza, din nou, ghetele. Dupa ce ai scapat de semne cu ajutorul radierei, e timpul sa periezi iarasi pielea. Foloseste aceeasi perie moale, dar de data asta periaza intr-o singura directie. Astfel, pielea va avea un aspect uniform.

4. Curata ghetele in mod regulat. Indeparteaza murdaria o data pe saptamana. E foarte important sa faci asta, mai ales daca porti ghetele in mod cotidian.

Curatarea profunda

1. Cumpara produse de curatare si lustruire. Produsele respective trebue sa fie potrivite pentru pielea intoarsa/nabuc. Aceste tipuri de piele se intretin, de obicei, cu aceleasi produse.

2. Scoate sireturile. Scoate sireturile ghetelor. Spala-le , daca e necesar, cu apa calda si sapun. Apoi lasa-le la uscat.

3. Indeparteaza resturile si murdaria. Periaza fiecare gheata cu o perie soft pentru a indeparta orice particule de murdarie. Incearca sa periezi cat mai gentil, altfel ai putea zgaria pielea.

4. Tine o mana in interiorul ghetei, atunci cand o cureti. Facand asta, vei impiedica o deformare nedorita a incaltamintei.

5. Curata talpile cu o periuta de dinti si detergent de vase vase. Indeparteaza acumularile de pe talpi cu apa, detergent de vase. Inmoaie periuta de dinti in acest amestec, apoi freaca bine fiecare intrand de pe suprafata talpii.

6. Freaca pielea cu apa calda si o substanta de curatare. Aplica apa calduta si produsul de curatare pe zona murdara. Freaca acum cu ajutorul periei intr-o singura directie.

7. Foloseste smirghel pentru a indeparta petele rezistente. Foloseste un smirghel(hartie abraziva) de granulatie fina, 400, sa zicem, pentru a sterge zonele de pe suprafata pielii unde mizeria si zgarieturile persista. Freaca usor intr-un singur sens, pana cand pata dispare.

8. Clateste pielea intoarsacu o cantitate mica de apa. Odata ce ai curatat bine ghetele, e timpul sa le clatesti. Folosete o cantitate redusa de apa pentru a indeparta chiar orice urma de murdarie.

Uscarea si lustruirea

1. Mentine forma ghetelor folosind hartie. Dupa curatare si clatire, ghetele se pun la uscat, dar nu inainte de a introduce hartie in ele. De ce facem asta? Simplu. Pentru ca incaltamintea sa isi mentina o forma adecvata. Asadar, mototoleste hartia, creeaza o forma sferica, apoi introdu-o in gheata pana spre varf. Asigura-te ca hartia nu permite pielii sa se deformeze!

2. Lasa ghetele la uscat pentru minimum 24 ore.

3. Periaza de control. Dupa curatare, clatire si uscare, pielea intoarsa poate ramane ciufulita. Asadar, ar fi bine sa ii mai dai o perie. La fel: miscari usoare intr-o singura directie.

4. Lustruieste ghetele. Nu iti mai ramane decat sa ceruiesti pielea intoarsa. Aplica putin balsam/ceara pe pielea intoarsa/nabuc si apoi maseaza pielea cu o carpa curata. Ghetele tale vor straluci!

Citeste si: Cum sa-ti faci incaltamintea impermeabila pe timp de iarna

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...