Cum sa decorezi un apartament. Varianta ieftina, dar eleganta

Cum sa decorezi un apartament. Varianta ieftina, dar eleganta

Nu ai nevoie de multi bani pentru a-ti decora apartamentul cu stil! Exista multe modalitati creative de a economisi, atunci cand alegi sa schimbi decorul. Spre exemplu, poti schimba fata anumitor obiecte de interior fara mare efort financiar. Transformarea totala a spatiului in care locuiesti, fara a distruge bugetul, e realizabila. In plus, va fi distractiv!

Metoda 1. Peretii si ferestrele

1. Foloseste tapet detasabil sau autocolante, pentru un plus de stil. Daca stai cu chirie, va trebuie sa obtii acordul proprietarului pentru orice modicare. Acesta nu va dori sa schimbi structura caasei sale,a sa ca nu te va lasa sa pui tapet clasic. De aceea, ai varianta tapetului detasabil sau a autocolantelor. Acestea se aplica usor si nu distrug pereti, atunci cand sunt indepartate. Pentru un efect sporit, alege modele cu flori, pasari, graffiti, simboluri si chiar text. Gasesti tapet detasabil/ autocolante in magazinele pentru casa si gradina, dar si in anumite hipermarketuri.

2. Foloseste o oglinda de perete, care va crea senzatia unui spatiu mai mare. Oglinzile mari creeaza impresia unui spatiu vizual pe masura. Cu cat oglinda este mai mare oglinda, cu atat este mai mare impactul! Daca nu ai posibilitatea de a da gauri in pereti, sprijina olginda pe un perete. Efectulv a fi acelasi. Gasesti olginzi de perete superbe, cu rame vintage in magazine de antichitati. Daca doresti o oglinda clasica, o gasesti la preturi ieftine in hipermarketuri, da si in magazine mai mici cu articole pentru casa. Dupa ce ai ales oglinda potrivita, agat-o deasupra unei piese de mobilier, cum ar fi o consola, un dulap tip bufet sau chiar un sifonier. O oglinda de podea supradimensionata este, de asemenea, un plus excelent pentru o camera, daca ai spatiu.

3. Schimba jaluzelele plictisitoare cu unele elegante. Cele mai multe apartamente noi sunt dotate cu jaluzele de plastic albe. Ai putea sa le schimbi, daca vrei sa schimbi si imaginea din locuinta! Nu e neaparat costisitor! De exemplu, ai putea sa le inlocuiesti cu jaluzelele romane. De asemenea, icnearca sa agati draperiile cat mai sus. Astfel, tavanul va parea mai sus. Instaleaza, asadar, tijele mai aproape de tavan si adauga draperii curgatoare care sa ajunga la podea. Zona va parea mai eleganta.
Daca apartamentul e foarte mic, foloseste, in principal, culori deschise pentru pereti, perdele si mobilier. In acest fel, spatiul va aprea mai mare si mai aerisit.

4. Da un alt aspect bibliotecii tale. Daca ai o biblioteca plina in casa, inseamna ca esti un mare cititor si te apreciem! Si mai inseaqmna ca te poti juca putin cu cartile, astfel incat sa creezi o imagine interesanta a bibliotecii. Aseaza cartile pe nuante si biblioteca va prinde viata. De exemplu, poti incepe, din stanga spre dreapta, cu cartile care au cotoare rosii, apoi continua cu cele albastre si tot asa.

5. Agata un tablou expresiv pe un perete. Tablourile cu picturi abstracte viu colorate sunt la mare moda. Le gasesti in magazinele si pietele de vechituri. Un astfel de tablou va schimba totalmente imaginea camerei respective, iar cel/cei care te viziteaza vor intelege ca esti iubitor de arta, ceea ce, in zilele noastre, nu e deloc putin...

Metoda 2. Mobilierul si podelele

1. Adauga cateva covoare colorate, pentru a schimba aspectul incaperii. Cateva covoare noi nu te vor costa o avere, dar vor adauga culoare si energie in apartamentul tau. Raporteaza-te la decorul existent. Alege covoare in culori si modele care sa-l completeze. Daca decorul e destul de neutru, un covor vibrant este articolul potrivit. Covoarele de zona sunt mai scumpe, asa ca verifica magazinele second-hand. In schimb, covoarele mai mici sunt, de obicei, mult mai ieftine.

2. Schimba aerul mobilierului existent, revopsindu-l. Adauga un strat nou de vopsea vechiului sifonier, masutei de cafea, unui birou sau un raft de carti. Vei schimba total atmosfera in apartament. Da, la final, un strat de poliuretan pentru ca vopseaua sa dureze. De exemplu, vopseste vechiul tau birou intr-o nuanta vibranta de albastru-verde, pentru a se potrivi cu decorul din dormitor.

3. Inlocuieste manerul usii si feroneria mobilierului, pentru a oferi un plus de eleganta. Clantele si componentele noi ale mobilierului pot oferi un plus serios de stil. PExista o multime de optiuni si stiluri, asa ca potic auta pana gasesti exact ce se potirveste in decorul tau. Nu e greu sa inlocuiesti o clanta, spre exemplu. Ai nevoie doar de o surubelnita sau de un burghiu electric.

4. Cumpara piese unice. O masa veche de mobilier, amplasata in camera de zi, va da un plus de auntenticitate casei tale. Gasesti astfel de obiete in magazinele economice si in cele de vechituri. Scaune, mese de cafea si noptiere. Oricare dintre obiectele enumerate de noi poate oferi eleganta pe care o doresti in apartamentul tau.

Metoda 3. Corpurile de iluminat

1. Schimba abajururile, pentru a reimprospata spatiul. Abajurul veiozei aduna mult praf si murdarie, dand senzatia de loc invechit, imbatranit. Pastreaza baza veiozei si schimba-i abajurul. E un mod simplu si ieftin d a adauga culoare, veselie in camera ta.

2. Inlocuieste corpurile de iluminat cu altele mai elegante. Lustrele din apartamente pot fi destul de inestetice. Achizitioneaza unele moderne, cu modlee vesele, din magazinele de specialitate, fara sa cheltui multi bani. Schimba lustrele vechi, dar nu le arunca, daca stai cu chirie. Cand pleci, iti vei lua lustrele si le vei monta pe cele vechi!

3. Schimba ventilatoarele de tavan. Majoritatea apartamentelor au ventilatoare de tavan vechi. Sau pot fi noi, dar cu aspect foarte ieftin. Schimba-le cu ventilatoare moderne, colorate, care sa imbine senzatia de vitalitate cu glamour-ul Daca esti chirias, nu uita sa pastrezi ventilatoarele originael, astfel incat sa le reinstalezi inainte de a te muta.

Citeste si: Cum sa DECOREZI LOCUINTA. Tine cont de ZODIA ta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Legea 196/2018, cea care vizeaza organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, impune reguli dure pentru posesorii de...