Cum sa folosesti CORECT MASINA de SPALAT

Cum sa folosesti CORECT MASINA de SPALAT

Masina de spalat este un obiect electrocasnic indispensabil pentru omul modern. Multe persoane o folosesc, din pacate, in mod eronat, neobtinand eficienta dorita si chiar facand-o nefunctionala. Daca si tu ai intampinat astfel de probleme, iti oferim, astazi, cateva sfaturi esentiale pentru utilizarea corecta a masinii de spalat rufe.

1. Incarcarea masinii de spalat. Ideal este sa incarci masina la 80% din capacitate. Daca pui prea multe rufe, acestea, nu se vor spala bine. Daca, pe de alta parte, pui prea putine haine murdare in masina, acestea ar putea avea de suferit.

2. Temperatura apei. O temperatura cuprinsa intre 40 si 60 grade Celsius este considerata optima pentru dezinfectarea lenjeriei si pentru indepartarea murdariei. Spalarea in apa rece nu distruge bacteriile si acarienii de pe lenjerii si de pe prosoape. In schimb, apa prea fierbinte poate deteriora tesaturile.

3. Balsamul tinde sa patrunda in tesaturi si sa rigidizeze hainele. Pentru a evita aceasta problema, foloseste otet alb. Adauga, pur si simplu, 85 ml de otet in caseta masinii de spalat, in timpul clatirii, iar murdaria va disparea de pe lenjerie. In plus, aceasta va fi moale si catifelata.

4. Scoaterea petelor

- pentru a scapa de petele de ulei proaspat, imprastie amidon in zonele afectate. Apoi spala, pur si simplu, haina respectiva.

- urmele de suc sau de sos de rosii pot fi usor indepartate cu cateva picaturi de spray multifunctional WD-40. Aplica-l pe zonele patate si lasa-l sa actioneze timp de 5-10 minute. Apoi spala articolul in apa rece.

- pentru a elimina petele de transpiratie de pe hainele albe, utilizeaza o prespalare cu detergent la 40 grade. Apoi, spala hainele cu inalbitor.

- pentru a indeparta petele de cafea si de vin, inmoaie hainele intr-o solutie compusa din apa si sare(1 lingura la 1 litru de apa) timp de o ora. Apoi spala hainele.

- foloseste bicarbonat de sodiu pentru a scapa de ingalbenirea hainelor albe si pentru a elimina mirosurile neplacute. Adauga o jumatate de ceasca de bicarbonat in detergent si spala rufele in apa fierbinte.

5. Uscarea rufelor. Expertii recomanda sa usuci hainele in aer liber, expunandu-le la lumina soarelui. Daca esti nevoit sa utilizezi uscatorul, pune o minge de tenis in cuva masinii cand speli rufele. Acestea vor deveni moi si pufoase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice femeie care se doreste gospodina respecta cateva reguli cand vine vorba de spalarea rufelor la masina....
Masina de spalat este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsesc din casa omului modern. Spala rufele...
Cu totii am intampinat, la un moment dat, anumite probleme, legate de spalatul rufelor. Iata 5 ponturi...