8 greseli care iti pot distruge masina de spalat

8 greseli care iti pot distruge masina de spalat

Masina de spalat este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsesc din casa omului modern. Spala rufele si te scuteste de efort, insa, daca nu ai grija de ea, s-ar putea sa te coste! Masina de spalat are nevoie de intretinere! De cele mai multe ori, este vina noastra cand o masina de spalat se defecteaza, deoarece nu respectam instructiunile de utilizare si de pastrare.

8 greseli care iti pot distruge masina de spalat:

Folosesti prea mult detergent. Daca pui detergent cu nemiluita, sa stii ca rufele nu ies mai curate! In schimb, poti strica masina! In interior se poate acumula extrem de multa spuma care poate bloca drenajul. In plus, excesul de detergent poate infunda compartimentul pentru detergent, impiedicand acestuia din urma cuva. Rezultatul? Hainele tale nu se vor spala cum trebuie!

Speli sosetele si alte articole mici fara plasa de protectie. Conform statisticilor, cele mai multe masini intampina defectiuni la tambur(cuva). Pentru ca micile articole de imbracaminte sa nu se blocheze in cuva, e indicat sa pui rufele intr-o plasa pentru spalat. Daca, spre exemplu, o soseta patrunde in filtru poate cauza ruperea acestuia!

Nu cureti filtrul sau il cureti rar. Filtrele din masinile de spalat sunt cu adevarat importante. Colecteaza toate lucrurile mici, precum monede, scame, elastice de par etc. Ar trebui sa cureti filtrul de 4 ori pe an sau chiar mai des, daca masina degaja miros urat sau functioneaza impropriu.

Pui prea multe haine in cuva. Nu indesa cuva cu haine muredare! Acestea nu se vor spala cum trebuie. Mai mult, vei scurta durata de viata a masinii de spalat! De asemenea, nu pune prea putine lucruri in cuva, deoarece spalarea te va costa prea mult. Iata care este plinul optim in fucntie de material:

- bumbac si lenjerie - incarca 3/4 din capacitatea masinii;

- materiale sintetice - 1/2 din capacitatea masinii;

- lana - 1/3 din capacitatea masinii.

Setezi programul nepotrivit. Uneori, modul in care este setata o masina poate produce probleme. In timpul ultimei faze a spalarii, tamburul se roteste incredibil de repede, astfel incat masina ajunge sa tremure din toate incheieturile. Iata cele mai frecvente motive pentru care o masina de spalat se zdruncina peste masura:

- podeaua nu este dreapta;

- suruburile de fixare pentru transport sunt inca pe masina.

- exista fie rulmenti rupti, fie amortizoare.

Folosesti detergent manual. Detergentul destinat masini de spalat nu e doar un element de marketing. Are rolurile ei: e eficient si protejeaza masina! Daca vei spala la masina cu detergent manual, spuma va fi peste tot, iar masina s-ar putea defecta!

Cureti masina de spalat prea rar. Nu ignora mirosurile neplacute care vin dispre masina de spalat. Activeaza modul de spalare a tamburului. Daca nu ai un astfel de program, activeaza spalarea obisnuita la o temperatura ridicata, dar fara rufe. Adauga si un pic de otet. De asemenea, mediile umede si calde sunt excelente pentru mucegai. Acesta este motivul pentru care ar fi bine sa tii usa masinii de spalat deschisa atunci cand masina nu e in uz. Incearca, in acelasi timp, sa mentii uscat sertarul pentru detergenti.

Nu protejezi masina impotriva apei dure. Apa dura e la fel de perculoasa pentru asina de spalat precum e si pentru consumul uman. In timp, aceasta apa produce depuneri in itneriorul masinii! Pentru a verifica ce fel de apa ai la robinet, fa urmatorul test: umple o sticla transsparenta cu apa de la robinet(cam o treime sa fie plina). Adauga cateva picaturi de sapun lichid, pune capacul sticlei si apoi agit-o. Daca apa nu e prea clara si are o compozitie laptoasa, atunci e dura. Daca face spuma si ramane transparenta, e moale! In cazul in care duritatea apei e mare, cumpara o solutie anticalcar pe care o vei adauga detergentului.

Bonus. Cat poti tine rufele spalate in cuva? Daca nu ai timp sa intinzi rufele, nu te speria. O poti face si peste 8-12 ore, dar nu mai tarziu!

Citeste si: Cum sa iti ingrijesti masina de spalat ca sa ii prelungesti viata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masina de spalat este un obiect electrocasnic indispensabil pentru omul modern. Multe persoane o folosesc, din pacate,...
Orice femeie care se doreste gospodina respecta cateva reguli cand vine vorba de spalarea rufelor la masina....
Sa pun piper negru macinat in masina de spalat?! E o ineptie! De ce?! Probabil asa ai...