Cum sa folosesti masina de spalat vase. 7 exemple de asa NU

Cum sa folosesti masina de spalat vase. 7 exemple de asa NU

Clatirea vaselor este o actiune pe care omul modern nu prea o mai pune in practica. Tehnologia a schimbat obisnuintele, iar vasele se spala mai eficient in masina de spalat destinata lor. Asa economisim timp si bani.

Nu numai ca unele dintre obiceiurile tale de spalat vase sunt invechite, dar pot fi, de asemenea, destul de gresite, cum ar fi modul in care umpli masina, rutina de curatare si nivelul de temperatura al apei.

Iata care sunt cele mai frecvente erori pe care le facem atunci cand folosim masina de spalat vase:

1. Prespalarea vaselor. Degresarea vaselor poate sa nu fie cel mai eficient mod de a le curata, mai ales daca ai achizitionat o masina de spalat vase in ultimii 5 ani. Aceasta este prevazuta cu un senzor de murdarie, ceea ce inseamna ca, atunci cand vasele nu sunt foarte murdare, va folosi un ciclu mai scurt. De asemenea, vei consuma mult mai multa apa si electricitate. Un studiu arata ca clatirea si spalarea vaselor poate produce o risipa mare de apa(intre 30 si 102 litri!)

2. Termostatul e setat sub 49 grade de Celsius. Masina de spalat vase care e doar conectata la o teava de apa calda cel mai porbabil nu va curata suficient vasele. Temperatura scazuta a apei care intra in masina poate fi o problema, daca nu ai un amplificator de caldura incorporat. Pentru ca vasele sa iasa luna, asigura-te ca apa se incalzeste suficient.

3. Nu curge apa fierbinte de la robinet. Ar fi bine ca apa sa fie suficient de fierbinte direct de la teava. Altfel, masina va incerca sa o aduca la temepratura optima. O masina kmoderna de spalat vase incalzeste apa cu un grad in circa 2 minute. Un ciclu ar trebui sa fie la 57 grade Celsius, pentru o spalare eficienta. Spre exemplu, daca apa de la sursa are doar 40 grade , atunci spalarea va dura cu o ora in plus!

4. Blocarea accidentala a pulverizatorului. Cand asezi vase foarte mari in masina de spalat vase, acestea vor impiedica spalarea corecta a vaselor de mai mici dimensiuni. Curata manual vasele mari!

5. Nu cureti garniturile de cauciuc. Cauciucul colecteaza bacteriile de pe vaslee murdare, care se dezvolta rapid in mediu umed. Curata garniturile cu ajutorul unei periute de dinti inmuiate in apa si sapun. Fa asta macar o data la 2 luni!

6. Nu folosesti o solutie pentru clatire. Daca incarcatura de vase nu se scurge bine si raman pete, e cazul sa folosesti o solutie pentru clatire. Aceasta va reduce tensiunea superficiala a apei si va opri formarea de pete pe vase. De asemenea, ajuta la uscarea rapida a vaselor.

7. Nu tii cont de nivelul de murdarie. Unele articole pot necesita o curatare mai profunda, mai lunga, iar altele, un ciclu mai scurt. La fel ca in cazul rufelor, este eficient sa grupezi vasele pe niveluri de murdarie.

Citeste si: Cum se curata si se intretine o masina de spalat vase

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi pare usor de folosit, masina de spalat vase trebuie incarcata in asa fel, incat ustensilele, recipientele...
Orice om din societatea moderna foloseste detergentul de vase pentru a curata vesela murdare. Unii prefera varianta...
Multi oameni nu stiu ca masina de spalat vase trebuie curatata la randul ei, din cand in...