Cum se curata si se intretine o masina de spalat vase

 Cum se curata si se intretine o masina de spalat vase

Multi oameni nu stiu ca masina de spalat vase trebuie curatata la randul ei, din cand in cand, deoarece buna functionara a acesteia poate fi afectata de depunerile de mizerie, rezultate in urma repetatelor spalari.

Iata cum se curata si se intretine o masina de spalat vase:

1. Curatarea propriu-zisa:

Umpleti chiuveta din bucatarie pe jumatate cu apa si adaugati 2 cani de otet, pentru a pune la curatat partile rabatabile ale masinii de spalat in timp ce ii curatati partile laterale si baza. Daca nu doriti sa folositi otet, puteti utiliza zeama de lamaie sau produse speciale pentru curatarea masinii de spalat vase.

Scoateti rafturile si suporturile din masina. Daca acestea sunt mici, le puteti pune in solutia din chiuveta, pentru a le curata, daca sunt mari si nu incap, stergeti-le cu o carpa inmuiata in solutia din apa si otet.  

Curatati mizeria depusa in gaurile bratelor rotative. Verificati daca apa poate trece prin aceste gauri, deoarece in caz contrar masina nu va functiona corespunzator. Pentru inlaturarea mizeriei puteti folosi betisoare de urechi sau scobitori, in functie de marimea gaurilor. Faceti aceasta operatiune cu atentie si aveti grija sa nu zgariati nimic.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masina de spalat este un obiect electrocasnic indispensabil pentru omul modern. Multe persoane o folosesc, din pacate,...
Orice femeie care se doreste gospodina respecta cateva reguli cand vine vorba de spalarea rufelor la masina....
Se presupune ca masina de spalat haine este cel mai curat obiect electrocasnic, insa aceasta gazduieste, de...