Cum sa intretii cutitele de bucatarie

Cum sa intretii cutitele de bucatarie

Cutitele de bucatarie sunt foarte importante pentru orice gospodina! Cu cat sunt mai ascutite, cu atat iti usureaza munca. Din pacate, nu foarte multi romani stiu cum sa intretina aceste obiecte de bucatarie. Astazi, iti oferim cateva sfaturi in acest sens.

1. Ascutirea. Lama unui cutit trebuie reascutita periodic. Alege un dispozitiv potrivit tipului de lama din care este fabricat cutitul. Nici clasicele pietre de ascutit nu sunt de lepadat, insa e nevoie de pricepere si mare atentie, pentru ca altfel risti sa te tai.

2. Conditiile de pastrare dupa utilizare.

- nu lasa cutitul in apa, in chiuveta sau cu alte vase peste el. Spala imediat cutitul cu apa calda, usuca-l(sterge-l) si pune-l la locul sau.

- cutitul se pastreaza intr-un suport, intr-o teaca sau invelit intr-o hartie.

- cutitul nu se usuca in pozitie verticala, cu varful in jos sau sus, ci doar in pozitie orizontala. De asemenea, lama trebuie ferita de celelalte vase puse la uscat.

- nu tine cutitul in sertar, langa alte ustensile de bucatarie sau tacamuri! Risti sa te tai, atunci cand cauti un obiect in graba. In plus, lama se poate deteriora.

Sfat: Cumpara cutite din otel inoxidabil. Sunt mai scumpe decat celelalte tipuri de cutite, insa au o rezistenta crescuta la coroziune si socuri (termice si fizice).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor...
Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece...