Cum sa mentii RACOARE in casa fara sa folosesti un aparat de AER CONDITIONAT

Cum sa mentii RACOARE in casa fara sa folosesti un aparat de AER CONDITIONAT

Canicula nu se lasa dusa cu una cu doua! Daca locuiesti intr-o casa fara aparat de aer conditionat, e foarte dificil sa treci peste temperaturile extreme. Dificil, dar nu imposibil. Astazi, iti aratam cum poti racori locuinta altfel decat folosind telecomanda de la aer.

1. Ferestre acoperite. Pe aici intra valul de caldura! Asa ca tine ferestrele inchise in timpul zilei si acopera-le(draperie, jaluzele, folii de aluminiu, folie de protectie solara).

2. Flori pe marginea pervazului. Plaseaza ghivece cu plante pe marginea pervazului. Ele vor ajuta la mentinerea unei temperaturi respirabile in casa. Oxigenul degajat de plante este esential, mai ales cand temepratura din casa a depasit 37 grade!

3. Ventilatorul adaptat. Un ventilator cu vapori de apa este o solutie eficienta, dar si destul de scump. Daca nu vrei sa investesti in el, poti incerca acceasi senzatie plasand in fata ventilatorului un castron cu apa si gheata. Vaporii de apa rece vor fi imprastiati in casa de ventilator, iar temperatura ambietala va fi mult mai placuta. De asemenea, este de preferat sa plasezi ventilatorul intr-un loc cat mai jos, chiar pe podea, unde aerul este mai rece.

4. Dezumidificatorul e un aparat de mici dimensiuni, ieftin si foarte eficient in a pastra in casa o temperatura placuta si un mediu sanatos. El te va ajuta sa obtii o temperatura mai scazuta in casa. E o solutie, de asemenea, eficienta imptriva igrasiei si a mucegaiului.

5. Gateste la ore potrivite. Dupa ce ca e asa de cald afara, incarci atmosfera si cu temperatura artificiala degajata de aragaz sau de cuptor! Evita sa gatesti la orele amiezii! Poti consuma o salata racoritoare si hranitoare.

6. Izoleaza locuinta. E o investitie majora, dar benefica. Iarna vei avea caldura si vara racoare, daca izolezi bine casa!

7. Inlocuieste becurile incandescente cu cele LED, ce nu degaja la fel de multa caldura.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Canicula! Un cuvant pe care n-ai vrea sa-l mai auzi in zilele de vara. Din pacate, temperaturile...
Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Ideal...
Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Iar...