De ce toaletele sunt in majoritate albe

De ce toaletele sunt in majoritate albe

Toaleta de culoare inchisa? Nu ar fi o idee rea, daca ne gandim la mascarea murdariei. Totusi, cele mai multe WC-uri sunt albe! De ce aleg producatorii aceasta culoare? Motivele sunt simple si logice. Despre ele, in ceea ce urmeaza.

De ce sunt toaletele albe?

1. Cele mai multe toalete sunt realizate din portelan. Portelanul e folosit pentru WC-uri, deoarece este dur, rezistent. Dupa ardere, suprafata portelanului devine sticloasa, impermeabila si rezistenta la pete. Astfel, toaletele sunt mai usor de curatat, in ciuda faptului ca sunt albe. Portelanul devine alb cand este ars la temperaturi ridicate. Sigur ca se pot realiza toalete in alte culori. Pentru asta, producatorul ar trebui sa adauge un pigment(culoare) in compozitie, inaijnte de a arde portelanul. Si de ce sa se complice? Realizarea toaletelor albe, simple este mai usoara si mai ieftina!

2. Albul este asociat cu puritatea si curatenia. Conform teoriei culorilor, nuantele ne afecteaza emotiile in moduri diferite. Desi pot exista diferente culturale sau de gen in modul in care percepem nuantele, albul este, de obicei, asociat cu puritatea. Tocmai de aceea, baile si sectiile de spital sunt, in marea majoritate, vopsite in alb. Creeaza impresia unui spatiu steril. Mai mult, culorile inchise(maro, negru) sunt, adesea, asociate cu ceva negativ.

3. Albul, cea mai populara culoare pentru toalete. Albul este ideal pentru o baie, in perceptia majoritatii oamenilor. Toaletele speciale si ornamentate au aparut la inceputul secolului al XX-lea. Nu au avut, insa, nicio sansa in fata toaletelor albe, care s-au vandut mult mai bine! Toaletele albe, simple sunt destul de neutre si se potrivesc in orice baie, iar aspectul lor clasic merge pe orice design. In schimb, o toaleta neagra, sa zicem, strica atmosfera si este total nepotrivita pentru baile mici.

Bonus. In anumite tari, Ziua Mondiala a Toaletelor este sarbatorita, in fiecare an, pe 9 noiembrie.

Sarbatoarea se desfasoara pentru a creste gradul de constientizare cu privire la criza de salubritate din intreaga lume. De fiecare data, se alege o tema. Tema anului trecut a fost Sa nu lasam pe nimeni in urma, cu referire la cele aproximativ 673 milioane de oameni care nu au acces la o igiena adecvata.

In imaginea de mai jos, participantii fac o Alergare Urgenta(Urgent Run). Evenimentul a avut loc in Senegal, in 2014.

 

Citeste si: De ce este contraindicat sa punem hartie igienica pe colacul de toaleta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apa curge incontinuu in vasul de toaleta? Daca da, atunci ceva nu e in regula. Apa ar...
Mirosul de urina este unul dintre cei mai mari dusmani ai baii tale. Indiferent cat ai fi...
O toaleta publica nu reprezinta cel mai curat si mai placut loc, dar, uneori, suntem fortati sa...