Cum sa folosesti in siguranta o toaleta publica

Cum sa folosesti in siguranta o toaleta publica

O toaleta publica nu reprezinta cel mai curat si mai placut loc, dar, uneori, suntem fortati sa o folosim. Fiind publice, aceste locuri sunt utilizate de o multime de oameni, lucru care favorizeaza inmultirea bacteriilor si a microbilor. Asadar, trebuie sa folosesti cu mare atentie o toaleta publica. Exista si cateva reguli in acest sens.

Cum sa folosesti in siguranta o toaleta publica:

1. Foloseste cel mai curat stand. Inspecteaza vizual toaletele libere. Alege-o pe cea mai curata. Din cate se pare, cei mai multi oameni prefera closetele mai indepartate de usa de la intrare. Asadar, cabina numarul 1 s-ar putea sa fie cea mai curata!

2. Nu pune lucrurile pe podeaua toaletei. Nu pune nimic pe podeaua unei toalete publice. Microbii si murdaria de pe talpile atator si atator pantofi vor fi transferate pe lucrurile tale, iar in cele din urma vor ajunge pe mainile tale!

3. Ia-ti protectie pentru capacul de toaleta. Nu acoperi capacul WC-ului cu hartie igienica! Exista protectii pentru asa ceva. Le gasesti in orice farmacie. Dupa utilizare, arunca imediat banda de protectie! Aceste produse sunt de unica folosinta!

4. Nu atinge cu mana goala butonul de clatire. Es te evident ca exista multi microbi pe butonul vasului de la toaleta. Infasoara degetul in hartie igienica i nainte de a-l apasa. Arunca apoi hartia folosita la cosul de gunoi.

5. Spala mainile cu apa cat mai fierbinte. Spala mainile cu apa cat mai fierbinte. Nu uita sa folosesti si sapun. Spala-te pe maini minimum 20 secunde!

6. Sterge mainile nu le usca! Nu usca mainile in aparaele cu aer fierbinte. Microbii se dezvolt aintr-un mediu umed si fierbinte. E mai sanatos sa folosesti prosoape de hartie de la instalatiile din toalete.

7. Nu atinge manerul usii fara sa te protejezi. Manerele usilor sunt, de asemenea, un teren propice pentru microbi. Sunt atinse de sute de maini in fiecare zi! De aceea, inainte de a parasi toaleta, inarmeaza-te cu hartie igienica sau cu un prosop de hartie. Infasoara manerul usii cu hartie, iar dupa ce parasesti toaleta, arunca imediat hartia la cosul de gunoi.

8. Foloseste dezinfectant. Tine in geanta un dezinfectant de maini. Il vei folosi, ori de cate ori mainile intra in contact cu locuri mai putin igienice. Iar toaleta publica e un astfel de loc!

9. Tine in geanta hartie igienica/servetele umede. Se poate intampla ca toaleta publica sa ramana fara hartie. In acest caz, ai nevoie de rezerve in geanta. Daca nu iti place sa cari hartie igienica, ia macar un pachetel de servetele umede! Te va ajuta in astfel de situatii nedorite.

10. Fa reclamatie, atunci cand toaleta e murdara. Plangerile pot ajuta firma care se ocupa de curatenie sa indrepte lucrurile si astfel toaleta repsectiva sa devina un loc mai sigur pentru toata lumea.

Citeste si: De ce este contraindicat sa punem hartie igienica pe colacul de toaleta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traditiile legate de toaleta sunt cam aceleasi pe intreg Mapamondul. Exista, insa, tari cu reguli speciale in...
Apa curge incontinuu in vasul de toaleta? Daca da, atunci ceva nu e in regula. Apa ar...
Toaleta de culoare inchisa? Nu ar fi o idee rea, daca ne gandim la mascarea murdariei. Totusi,...