Electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic

Electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic

Indiferent daca locuiesti la bloc sau la curte, electrocasnicele sunt foarte importante, devenind obiecte fara de care omul modern aproape ca nu se mai poate descurca. Azi, ti-am pregatit o lista de astfel de aparaturi eficiente din punct de vedere energetic. Altfe spus, vei face economie la facturi, indiferent daca locuinta ta e bransata la gaze sau nu.

Electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic:

Masini de spalat rufe. Alege o masina de spalat rufe cu o clasa energetica superioara. Te sfatuim sa optezi pentru un A+++ sau A++. Sunt mai scumpe putin decat cele din clasele inferioare, dar investitia merita, deoarece vei plati mai putini bani la facturi. Aceste masini de spalat folosesc mai putina apa si energie in timpul ciclurilor de spalare. La fel de important, ar fi util sa alegi un model cu functii de economisire a energiei sau de spalare rapida, care pot reduce consumul de resurse.

Frigidere si congelatoare. Alege aparaturi cu o izolatie buna si bine etansate. Astfel, se va mentine temperatura constanta in interior. Un model cu tehnologie de economisire a energiei si sisteme de dezghetare automata pot ajuta la reducerea consumului de energie.

Cuptoare si plite. Poti opta pentru cuptoare electrice si plite cu clasa energetica superioara, chiar daca locuinta e bransata la gaze naturale. Daca o faci, aceste cuptoare si plite vor consuma mai putin decat cele din clasele energetice inferioare. Nu ar fi rau, de asemenea, sa alegi un cuptor cu functii de gatire cu convectie, care distribuie uniform caldura si pot reduce timpul de gatire.

Iluminat. Inlocuieste becurile incandescente cu becuri LED / cu economie de energie. Acestea consuma mult mai putina energie electrica si rezista o perioada mai lunga. E de preferat si sa instalezi senzori de miscare sau temporizatoare pentru a opri luminile atunci cand nu e nevoie de ele.

Aparate mici de bucatarie. Cand alegeti astfel de electrocasnice, cum ar fi masini de cafea, cuptoare cu microunde sau blendere, opteaza pentru modele cu eticheta de eficienta energetica. Acestea sunt proiectate sa economiseasca energie in timpul utilizarii. Sunt un pic mai scumpe, dar merita din plin.

Sisteme de incalzire a apei. In cazul in care folosesti un boiler electric pentru incalzirea apei, verifica toate variantele pentru a reduce consumul de energie. Un boiler cu izolatie termica buna si un termostat reglabil vor micsora facturile la curent electric.

Citeste si: Cum sa faci ECONOMIE. 5 dispozitive care consuma electricitate chiar si cand nu sunt activate

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii...