Lucruri pentru care e bine sa nu economisesti, chiar daca ai un buget redus

Lucruri pentru care e bine sa nu economisesti, chiar daca ai un buget redus

Economiile au logica in orice gospodarie, mai ales daca bugetul nu este unul prea mare. E important, insa, sa stii pe ce trebuie sa faci economii. Exista lucruri pe care chiar merita sa dai bani mai multi, deoarece variantele lor mai ieftine iti vor crea probleme intr-un timp relativ scurt. Iata o lista de produse pentru care nu ar trebui sa te zgarcesti atunci cand le comercializezi!

Lucruri pe care e bine sa nu economisesti, chiar daca ai un buget redus:

Becuri. Becurile incadescente traditionale sunt mult mai ieftine decat becurile LED, insa nu sunt deloc de preferat! 1. Consuma mai multa energie, ceea ce inseamna factura mai mare la energie; 2. Se ard mult mai repede decat LED-urile, iar schimbarea lor frecventa presupune o investitie inutila!

Saci de gunoi. Sacii de gunoi ieftini se rup cu usurinta chiar cand ii scoti de pe rola. Evident ca nu pot tine nici prea mult gunoi si va trebui sa ii schimbi frecvent. Mai mult, s-ar putea sa ramai cu gura sacului in mana cand il duci la tomberon….Mizerie, nervi, ce sa mai, nu merita! Nu trebuie sa cumperi chiar cei mai scumpi saci de gunoi, insa ar trebui sa alegi o varianta mai rezistenta. Sacii trebuie sa fie mai grosi!

Tigai. Oalele si tigaile ieftine au o durata de viata foarte scurta, deoarece sunt fabricate din materiale de calitate inferioara. Au, de asemenea,o antiaderenta precara, ceea ce inseamna ca ruginesc si se zgaraie mult mai usor. Asadar, ai doua solutii: continui cu tigaia afectata sau cumperi una mai calitativa care iti va servi mult si bine si pe care o vei putea curata cu usurinta de fiecare data, indiferent ce gatesti in ea.

Genti de mana. O geanta ieftina din material de calitate inferioara isi va pierde aspectul destul de repede, deoarece materialul se va distruge usor prin frecare. Practic, va trebui sa schimbi geanta destul de des, ceea ce produce ceva paguba in buget. Sau mai bine cumperi o geanta de calitate din material rezistent. Alege o varianta neutra de culoare, pentru a putea combina geanta cu diverse tinute!

Sapun. Pielea este cel mai mare organ al corpului, asa ca ingrijirea sa este cu adevarat importanta. In acest sens, folosirea sapunului ieftin nu este cea mai buna idee. Sapunul de calitate inferioara iti poate deteriora pielea, uscand-o sau provocand iritatii, ceea ce poate duce la cheltuieli mult mai mari pentru produse de ingrijire si/sau proceduri medicale. In schimb, optiunile mai scumpe de sapun care contin ingrediente hidratante si hranitoare vor mentine pielea catifelata si sanatoasa.

Patura ponderata este formata din doua bucati de tesatura cusute impreuna cu o umplutura grea in interior. Umplutura este cusuta in caroiaje, tip matlasat, pentru a da o distributie uniforma greutatii. Acestea cantaresc intre 7% si12% din greutatea corpului pentru a stimula si relaxa organismul, conferind o senzatie de imbratisare. Acest efect ajuta la relaxarea sistemului nervos, reduce anxietatea si imbunatateste starea de spirit. Asadar, merita sa investesti in asa ceva!

Cap de dus. O alta investitie necesara pentru bunastarea ta mentala este un cap de dus de inalta calitate. Acesta va distribui cum trebuie jetul de apa, avand si diverse reglaje fine. E necesar sa te simti bine sub dus, dupa o zi lunga de munca si plina de stres!

Casti. Castile ieftine pot afecta auzul din cauza raspandirii inegale a volumului. De asemenea, calitatea slaba a sunetului te poate determina sa dai mai tare volumul, ceea ce, din nou, afecteaza timpanele. Nu in ultimul rand, castile ieftine se strica mult mai rapid decat cele de calitate superioara.

Hartie igienica. Nici hartia igienica ieftina nu e o varianta de dorit. De regula, contine mai putine fibre, absoarbe mai putina umiditate si are un singur strat. Astfel, vei consuma mai multa si vei ajunge tot acolo cu cheltuielile. Te sfatuim sa alegi o hartie igienica putin mai scumpa, care sa aiba macar 3 straturi!

Prize. Multe aparate electrocasnice consuma cantitati mari de energie, chiar si atunci cand sunt oprite. Prizele inteligente care functioneaza pe baza de Wi-Fi rezolva aceasta problema. In plus, cu ajutorul lor poti controla dispozitivele prin intermediul telefonului, poti urmari consumul de energie, poti verifica daca ai uitat sa opresti vreun device inainte de a iesi din casa si chiar poti sa programezi opririle/pornirile de dispozitive!

Citeste si: Cumparaturi. 7 greseli comune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Imbaierea unui nou-nascut reprezinta un lucru inspaimantator pentru proaspetele mamici. Multi bebelusi plang foarte mult cand sunt...
Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le...
O multime de strategii de economisire se bazeaza pe refuzul de a cumpara lucruri scumpe. Totusi, exista...