Cum sa elimini petele de cafea din covor. 3 pasi simpli

Cum sa elimini petele de cafea din covor. 3 pasi simpli

Cafeaua se poate varsa pe covor, cand ti-e lumea mai draga. Un astfel de accident poate parea un mic dezastru, insa, daca te misti repede, vei salva intreaga zi. Petele de cafea pot fi eliminate din covor si din alte suprafete!

Cum sa elimini petele proaspete de cafea din covor. 3 pasi simpli:

- sterge pata. Cu cat stergi mai repede pata de cafea, cu atat ai sanse mai mari sa o elimini din tesatura covorului! Sterge dinspre exterior catre mijlocul petei cu o carpa curata, pentru a preveni raspandirea petei pe covor. Nu freca pata, ci doar sterge-o cu atentie. Dupa ce ai scos grosul, toarna putina apa rece pe o alta carpa curata si sterge, din nou, cu atentie suprafata.

- aplica o solutie de curatare. Poti utiliza un produs de indepartare a petelor de covor cumparat  sau poti folosi unul facut de tine  acasa. Pentru cel de-al doilea, ai nevoie de un amestec format dintr-o lingura de sapun lichid, o lingura de otet alb si doua cesti de apa calda. Foloseste o carpa curata pentru a aplica amestecul pe pata. Sterge, din nou, cu miscari dinspre exterior spre mijloc. Dupa ce ai sters bine, aplica un prosop uscat pana cand pata dispare.

- clateste cu apa rece. Foloseste apa rece pentru a clati zona. Nu freca suprafata murdara si lasa covorul sa se usuce in mod natural.

Cum sa elimini petele vechi de cafea din covor. E un proces mai dificil, dar exista o solutie si pentru asta! Uda pata cu apa calda, pentru a o inmuia. Apoi, urmeaza aceiasi pasi ca in cazul unei pete proaspete! Daca nu reusesti sa elimini pata, apeleaza la un produs de curatare special pentru covoare.

Citeste si:  Cum se scot petele de vin rosu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bei cafeaua in fiecare dimineata? In acelasi timp, vrei sa slabesti, insa nu prea reusesti? Cum ai...
Consumul de cafea poate face rau, daca este exagerat; ca orice alt consum, am putea spune. Cafeaua...
Ceai sau cafea? O intrebare la care oricine poate raspunde fara mari ezitari, deoarece vorbim despre cele...