Cafea

Lista articolelor despre cafea pe AflaCum.ro

Articole despre cafea

Citeste cele mai noi articole despre cafea publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cafea, pe AflaCum.ro!

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.

Ingrediente:

- 500 grame de smochine;
- 500 ml cafea neagra tare
- zahar, dupa gust;
- o lingurita de cuisoare;
- coaja de portocala rasa;
- rom (optional)

Mod de preparare:

1. Toarna cafeaua intr-un bol;
2. Adauga smochinele in cafea. Lasa-le peste noapte;
3. Transfera compozitia intr-o cratita si pune-o la foc pentru 10-15 minute;
4 Scoate smochinele pe o farfurie(platou) si lasa-le sa se scurga bine. Pastreaza cafeaua in cratita;
5. Pune cafeaua la foc pentru inca 10 minute.Adauga zaharul, cuisoarele si coaja de portocala rasa. Lasa-le sa se fiarba bine;
6. Strecoara lichidul pentru a indeparta resturile de cuisoare. Poti adauga, apoi, putin rom, daca doresti. Toarna lichidul peste smochine;
7. Desertul e gata!
Alternativa. Pune smochinele intr-un bol si putin lichid in altul si adauga inghetata sau frisca.

Majoritatea persoanelor care consuma cafea au incercat la un moment dat sa renunte la acest obicei, insa si-au dat seama ca le este foarte dificil.

Renuntarea la cafea este urmata de o serie de simptome specifice, cum ar fi durerile de cap si lipsa de energie.

Din fericire exista mai multe metode prin care puteti renunta la cafea fara a avea dureri de cap, dupa cum urmeaza:  

Iata cateva sfaturi utile, care va vor ajuta sa puneti capat dependentei de cafea:

Scapati de cafeaua pe care o aveti in casa. Nu trebuie sa faceti acest lucru brusc, ci treptat, pentru a putea renunta cu usurinta la cafea. Ar fi indicat sa beti o cafea o data pe zi, apoi la 2 zile, la 3 zile, la 4, la 5 si tot asa, pana veti bea doar o cana de cafea pe saptamana. Apoi beti una la 2 saptamani, la 3 saptamani si o data pe luna. In acest stadiu puteti alege sa beti o cafea o data pe luna sau sa renuntati cu totul la ea.

Nu intrati in cafenele, deoarece mirosul de cafea va poate tenta. Daca totusi mergeti la o cafenea, luati ceai sau altceva. Daca iesiti cu prietenii, rugati-i sa va ajute si sa nu comande cafea.

Oricand doresti o cafea concentrata cu frisca, poti prepara o delicioasa bautura rece cu gheata.

Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.

Ingrediente:

Intrebuintata inclusiv la celebra prajitura Tiramisu, crema de cafea are o aroma deosebita, de aceea merita sa o incerci si tu.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina, 1 dl cafea concentrata.

O glazura la minut fara foc, folosita la imbracarea produselor de cofetarie este glazura de cafea cu zahar.

Ingrediente:

200 grame zahar,

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acest sufleu se prepara similar cu sufleul de ciocolata, numai ca in loc de cacao sau batoane...
Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in...
Aroma de cafea ofera inghetatei un gust deosebit. Afla cum se prepara inghetata de cafea, urmand pas...
Ideal pentru aromatizarea diverselor prajituri, budinci, inghetate si sufleuri, sosul de cafea este un preparat delicios care...
Gustul aromat al cafelei face din aceasta budinca sa fie o reteta dulce foarte apreciata. Iata ce...
Cafeaua neagra turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de...