Sfaturi pentru bucatarie. De ce sa pui lingura de lemn pe oala de pe foc

Sfaturi pentru bucatarie. De ce sa pui lingura de lemn pe oala de pe foc

In bucatarie e nevoie de pricepere, rabdare si de cateva trucuri. Spre exemplu, gospodinele experimentate cunosc utilitatea unei linguri de lemn puse pe oala aflata pe foc. Iata explicatia , dar si alte trucuri de bucatarie.

Pune o lingura de lemn deasupra vasului de gatit. Cum te ajuta? Mancarea nu va mai da in clocot, iar aragazul va ramane curat! Asadar, de fiecare data cand fierbi mancarea preferata, aseaza transversal o lingura de lemn deasupra vasului. Vei opri astfel lichidul care , in mod normal, da pe afara!

Cum sa eviti efectele alinazei. Alinaza este substanta din ceapa responsabila cu lacrimarea ochilor. Pentru a evita iritarea ochilor, pune ceapa in suc de lamaie, inainte de a o taia. Alinaza din ceapa va fi neutralizata si nu vei mai lacrima!

Cum sa obtii cea mai pufoasa omleta. Adauga putina apa minerala peste oua, inainte sa le bati! Omleta se va face mai rapid, va fi mai gustoasa si mai pufoasa.

Cum sa improspatezi painea mai veche. Inveleste painea veche in hartie absorbanta umeda, apoi incalzeste-o timp de 15 secunde la cuptorul cu microunde.

Cum sa faci cartofi prajiti crocanti. In primul rand, alege cartofi rosii. Acestia sunt destinati prajirii, iar cei albi sunt mai buni pentru fiert. Apoi, tine cartofii curatati si taiati 2-3 minute in apa rece ca gheata. Usuca bine cartofii si pune-i la prajit. Vor avea o crusta crocanta delicioasa.

Cum sa scapi de surplusul de sare. Ai scapat prea multa sare in mancarea preferata? Nu te impacienta! Ai solutia! Adauga o felie de cartof crud in mancare. Acesta va absorbi sarea in exces.

Cum sa mentii prospetimea salatei. Inveleste salata verde in ziar, inainte de a o introduce la rece. Doar asa umiditatea va fi absorbita si salata va ramanea proaspata pe termen lung.

Citeste si: Cum sa fii mai eficient in bucatarie. Aplica aceste 25 trucuri

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece...
Daca iti place sa gatesti, cu siguranta ai intampinat si destule neplaceri in bucatarie. Mancare lipita, gust...
Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Vrei sa ai mereu alimente proaspete? Atunci o sa...