Cum sa zugravesti in dungi

Cum sa zugravesti in dungi

Vrei sa redecorezi locuinta? Te gandesti sa schimbi zugraveala clasica, de care pur si simplu te-ai plictisit? Ai varianta zugravelilor in dungi, care sunt foarte usor de adaptat si de interpretat, in functie de stilul fiecarei persoane. Mai mult aceste tipuri de zugraveli ofera o multitudine de optiuni in privinta culorilor, umbrelor, formei dungilor sau grosimii.

Tipuri de zugraveli in dungi:

1. In dungi verticale

- dungile verticale confera o noua dimensiune oricarei incaperi.

- sunt ideale in cazul unui dormitor micut cu tavan jos. Vor oferi senzatia de spatiu, mai ales daca folosesti combinatii precum negru si alb, tinand cont, insa, ca dungile negre sa nu fie prea late.

- incearca sa zugravesti astfel peretele pe care se afla capatul patului. Lasa tavanul si restul peretilor in culori deschise(alb sau crem). Aceasta combinatie permite si combinarea designului cu elemente mai mici, precum perne sau tapiteria unui scaun.

- dungile trebuie sa fie de dimensiuni diferite. Poti incorpora dungi subtiri de culoare neutra, precum albul.

- pentru o asemenea zugraveala se potriveste mobilierul simplu, fara printuri ce pot vor diminua impactul dungilor.

- adori culorile aprinse? Foloseste dungile doar pe o treime din inaltimea peretului, in partea de jos, lasand restul spatiului intr-o nuanta pastel. Spre exemplu, dungi in doua tonuri de verde si maroniu in partea inferioara, iar restul intr-un verde deschis.

2. In dungi orizontale

- dungile orizontale sunt numai bune pentru dormitoarele luminoase.

- foloseste culori deschise sau pastel.

- combina, spre exemplu, dungi roz pastel si albe, de aceleasi dimensiuni, de 10 sau 20 centimetri. Alte culori pe care le mai poti folosi sunt bleu, bej sau gri.

- combinatiile care includ negrul, griul si rosul, sunt elegante, dar recomandate mai mult pentru livinguri sau birouri.

- combinatiile de auriu si alb sunt mai potrivite pentru bai sau zone intermediare.

- combina culori care contrasteaza( maron inchis, fucsia si dungi subtiri albe). ACeasta combinatie este potrivita doar pe cel mai important dintre pereti. Dungile au avantajul de a stiliza o incapere, dar folosite in exces, pot avea efectul invers, de micsorare a spatiului.

3. In dungi oblice

- cei care vor mai multa creativitate pot aleg decoratiunile in forma de romburi, ce incorporeaza dungi oblice. Spre exemplu, o pictura care combina romburi gri cu dungi albe subtiri poate crea impresia unui design inovator si clasic, in acelasi timp.

4. In dungi zig zag

- aceasta alegere ofera mult dinamism si energie. Sigur, excesul nu e de dorit, deoarece imaginea devine prea incarcata si obositoare.

Citeste si: Cum poti amenaja CASA in SEZONUL RECE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Casa poate fi amenajata cu succes si fara investitii majore. Micile modificari, alese potrivit, vor oferi personalitate...
Poti amenaja casa si in sezonul rece, chiar daca e mai dificil, iar lucrarile mai mari(constructie noua,...
Vrei sa dai un aer nou pardoselii din locuinta ta? Ai putea sa iei in calcul utilizarea...