Cum sa folosesti frunzele si coditele de capsuni

Cum sa folosesti frunzele si coditele de capsuni

Capsunile sunt foarte gustoase si sanatoase. Stim cu totii aceste aspecte. Dar oare cati dintre noi stiu ca frunzele si cozile acestor fructe minunate sunt benefice pentru sanatate? Daca nu stiai, iti spunem noi despre ce este vorba in articolul de mai jos.

Beneficii:

Vindeca artrita - compusii din frunze calmeaza durerea si inflamarea asociate cu artrita si reumatismul, protejand articulatiile de procesele degenerative. Frunzele de capsuni actioneaza ca un compus anti-inflamator. Tot ce trebuie sa faci este sa obtii un ceai din amestec de codite si frunze de capsuni.

Diuretic - frunzele de capsuni actioneaza ca diuretic natural, fiind, in acelasi timp, un puternic dezinfectat. Amestecate in infuzie cu frunze de afin, de mure sau de zmeura au un gust foarte placut. Decotul din frunze si radacini de capsuni este indicat in cazul bolilor de ficat, hipertensiune sau boli ale rinichilor.

Imbunatatesc digestia - Ceaiul din codite si frunze de capsuni este benefic pentru imbunatatirea digestiei si ameliorarea tulburarilor gastro-intestinale. Frunzele contin taninuri, compusi vegetali care ajuta la reglarea sistemului digestiv. Ceaiul reduce greata, balonarea sau crampele abdominale.

Lupta contra febrei si a racelii - pulberea de radacina de capsuni reduce inflamatia cailor respiratorii. In plus, gargara combinata cu frunze ajuta la expectoratie si amelioreaza tusea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Capsunii pot fi cultivati cu usurinta in orice gradina. Pentru a creste cele mai mari si mai...
Capsunile pot fi pastrate foarte bine prin congelare. Nu este, insa, cea mai buna solutie, deoarece fructele...
Astazi, iti prezentam un desert delicios si usor de facut. Este vorba despre prajitura cu iaurt si...