Ceaiul de hibiscus
- trateaza afectiuni digestive si renale, ajuta la ameliorarea tensiunii, lupta impotriva diabetului si impotriva colesterolului rau.
- combate oboseala cronica si stresul.
- florile de hibiscus sunt un remediu impotriva alcoolismului, deoarece reduc absorbtia de alcool in organism.
- amestecat cu macese, dar si cu alte fructe de padure, hibiscusul constituie un produs natural benefic si un aliment hranitor formidabil.
Cum sa prepari ceaiul de hibiscus
- pune o lingurita de planta uscata intr-o cana de apa fierbinte.
- lasa amestecul la infuzat pentru 5 minute, strecoara-l si consuma-l.
- bea 2-3 cani pe zi pentru un efect garantat.
Macerarea la rece
- ai nevoie de 2 lingurite de pulbere si 250 ml apa.
- pune pulberea in apa si lasa amestecul la macerat vreme de 8 ore.
- filtreaza amestecul si consuma-l , adaugand lamaie si miere.
- consuma 3 cani pe zi, pentru 3 luni. Dupa aceasta perioada, e suficienta o singura cana pe zi, de dimineata.