De ce si cum sa consumi ceai de Hibiscus

De ce si cum sa consumi ceai de Hibiscus

Hibiscusul se cultiva in Romania mai mult pentru aspectul sau, fiind considerat o planta ornamentala. Putini stiu, insa, ca aceasta superba floare are si proprietati extraordinare pentru sanatate.

Ceaiul de hibiscus

- trateaza afectiuni digestive si renale, ajuta la ameliorarea tensiunii, lupta impotriva diabetului si impotriva colesterolului rau.

- combate oboseala cronica si stresul.

- florile de hibiscus sunt un remediu impotriva alcoolismului, deoarece reduc absorbtia de alcool in organism.

- amestecat cu macese, dar si cu alte fructe de padure, hibiscusul constituie un produs natural benefic si un aliment hranitor formidabil.

Cum sa prepari ceaiul de hibiscus

- pune o lingurita de planta uscata intr-o cana de apa fierbinte.

- lasa amestecul la infuzat pentru 5 minute, strecoara-l si consuma-l.

- bea 2-3 cani pe zi pentru un efect garantat.

Macerarea la rece

- ai nevoie de 2 lingurite de pulbere si 250 ml apa.

- pune pulberea in apa si lasa amestecul la macerat vreme de 8 ore.

- filtreaza amestecul si consuma-l , adaugand lamaie si miere.

- consuma 3 cani pe zi, pentru 3 luni. Dupa aceasta perioada, e suficienta o singura cana pe zi, de dimineata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim...
Esti bautor/are de ceai? Daca da, indiferent de aroma pe care o alegi, iti recomandam sa adaugi...