Afla cum se coafeaza parul in suvite

Afla cum se coafeaza parul in suvite

Suvitele schimba aspectul unei coafuri, dand volum si stralucire parului.

Suvitarea parului la salon poate costa destul de mult, insa daca faceti acest lucru acasa puteti economisi timp si bani.

Iata cateva modalitati de suvitare a parului:

1

Pregatirea ustensilelor necesare:

- Alegeti culoarea potrivita pentru suvite. Aceasta ar trebui sa fie cu o nuanta mai deschisa decat culoarea naturala a parului. Daca folositi o nuanta prea deschisa, veti crea un efect artificial.
- Protejati-va pielea si hainele. Acoperiti-va umerii cu un prosop sau cu o punga de plastic. Purtati manusile din trusa de suvitare, pentru a va proteja mainile deoarece veti lucra cu decolorant.
- Familiarizati-va cu componentele trusei de suvitare. Aceasta contine un aplicator ce poate fi mai dificil de folosit, asadar puteti exersa cu balsam de par, inainte de a-l folosi pentru aplicarea suvitelor.
- Cititi cu atentie instructiunile de folosire, de pe cutia chitului de suvitare, inainte de a incepe procedeul.

2

Suvitarea parului:

- Pregatiti decolorantul, urmand instructiunile de pe cutie, pentru a afla cum trebuie amestecata culoarea.
- Impartiti parul in 4 pana la 12 sectiuni, folosind agrafe si elastice de par.
- Aplicati suvitele, incepand cu jumatate de centimetru de la radacina si pana la varfuri. Cu cat acestea sunt mai subtiri, cu atat vor parea mai naturale. Pe de alta parte suvitele groase dau un aspect de dungi de zebra.
- Lasati culoarea sa actioneze, conform instructiunilor. Aveti grija ca suvitele sa nu se deschida prea tare la culoare.
- Clatiti parul pentru a indeparta vopseaua. Spalati-va cu sampon si aplicati balsamul din cutia chitului de suvitare. Clatiti apoi parul din nou, pentru a indeparta toata vopseaua.  
- Uscati-va parul cu ajutorul unui uscator sau lasati-l sa se usuce de la sine. Daca suvitele nu au iesit cum va doreati, nu va panicati, deoarece dupa cateva spalari acestea isi mai diminueaza din intensitate.

3

Suvitarea parului folosind metode naturale:

- Folositi zeama de lamaie, care are un efect similar razelor de soare asupra parului, evitand astefel degradarea parului.
- Folositi ceai de musetel. Daca aveti par brunet si doriti sa va deschideti putin nuanta de par, clatiti-va pe par cu ceai de musetel, pana obtineti efectul dorit. Fierbeti ceaiul lasati-l sa se raceasca si folositi-l pe post de balsam.
- Folositi creta, daca doriti sa va faceti niste suvite temporare.

Etichete: suvite par, coafare, vopsea

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cateva metode de ondulare a parului fara a apela la ajutorul unei coafeze: Cu ajutorul...
Ai vopsit cu succes obiectul dorit? Daca da, nu uita sa cureti pensula! Oricat de calitativa ar...
Ai renovat casa? Probabil ca rasufli mai usor, insa nu e totul gata. Mai ai de curatat...