Cum sa ingrijesti parul cret

Cum sa ingrijesti parul cret

Un par cret/ondulat ofera o imagine speciala, un aer aparte, insa, din nefericire, nu e chiar usor de intretinut si de stilizat. Exista un set de reguli pe care sa le respecti, daca vrei ca buclele tale sa impresioneze.

Cum sa ingrijesti parul ondulat/cret:

1. Spala parul des, dar nu in fiecare zi. Multe persoane gresesc spaland podoaba capila zi de zi. Asta duce la ingrasarea firului de par, privand scalpul de uleiuri naturale care-l mentin sanatos. Daca vei spala parul, mai ales pe cel cret, in fiecare zi, stralucirea sa va disparea. Spala-te pe cap la 2 zile, iar daca chiar nu poti fara sa speli parul in md cotidian, macar foloseste o zi sampon si balsam si a doua zi doar balsam!

2. Foloseste samponul(conditionerul) potrivit. Produsele pe baza de ghimbir si extract de maslin si cele ce folosesc tehnologie cu micro-ioni ofera hidratarea si flexibilitatea de care parul cret/ondulat are nevoie. E stiut faptul ca in acest tip de par uleiurile naturale patrund mai greu.

3. Clateste parul cu apa rece. Ultima clatire e indicat sa fie facuta cu apa rece, doarece aceasta inchide cuticula, iar parul tau va fi stralucitor dupa uscare.

4. Usuca parul in mod natural. Cand ai timp, ar fi bine sa lasi parul sa se usuce in voie. Daca folosesti uscatorul, seteaza-l la cea mai mica viteza. Astfel, vei evita deteriorarea firelor de par.

5. Nu agresa podoaba capilara. Daca parul e imbibat de apa, dupa spalare, o sa ai tentatia sa il stergi hotarat cu un prosop. Renunta la acest obicei! Foloseste, in schimb, un tricou mai vechi din bumbac 100% pentru a absorbi apa. Inveleste parul in acest tricou si preseaza usor.

6. Foloseste un pieptane lat cu dinti rari. Peria nu e indicata in cazul parului cret din simplul motiv ca va separa buclele si parul se va electriva usor.Un pieptene lat, cu dintii mai rari e solutia. Acesta va descurca , in primul rand, parul in partea de jos, apoi si in partea de sus.

7. Hidrateaza parul. In cazul parului ondulat/ cret, e nevoie de o hidratare suplimentara. Utilizeaza, asadar, in mod regulat balsam bun sau in plus un balsam de tip leave-in, ori saptamanal o masca suplimentara pentru hidratare. Hidratarea tine in frau electrizarea, iar coafura nu va fi afectata de schimbarile de umiditate.

8. Tunde-te in trepte. Parul ondulat are nevoie de stratificare mai mult decat parul drept. In lipsa acestor trepte/straturi, parul se va pleosti si buclele se vor lasa.

9. Utilizeaza o fata de perna din satin. O fata de perna din satin/matase va reduce considerabil frecarea, iar parul tau nu se va mai deteriora si nici electriza atat de usor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Nu esti inca sigur/a ce vrei sa faci cu parul din zona intima? Te ajutam sa decizi....
Aparitia primelor fire albe de par reprezinta un soc pentru orice femeie! Multe reprezentante ale sexului frumos...