Cum sa usuci parul rapid (II)

Cum sa usuci parul rapid (II)

Uscarea parului poate fi un proces indelungat, mai ales daca ai parul lung si des. Exista mai multe modalitati de a-ti usca podoaba capilara in mod rapid: folosirea balsamului si a spray-ului de par, uscarea cu fohnul si folosirea unei perii ceramice sau prosopul-sugativa din microfibre.

FOLOSESTE PRODUSE PENTRU PAR PENTRU O USCARE MAI RAPIDA

1. Foloseste balsam la spalare. Balsamul impiedica parul sa absoarba prea multa apa in timpul unei bai. Aplica balsamul si clateste, dupa 3-4 minute.
De asemenea, poti folosi un balsam anti-incretire.

2. Utilizeaza produse pe care scrie uscare rapida. Multe produse de par, cum ar fi lotiunile, contin substante conductoare de caldura ce alunga umiditatea din parul tau. Aplica aceste produse conform instructiunilor, inainte de a usca parul cu fohnul. Nu aplica un astfel de produs pana cand nu te stergi cu un prosop.

3. Foloseste spray-uri cu alcool. In mod normal, nu este recomandat sa utilizezi produse pe baza de alcool, deoarece acestea pot distruge firul de par. Daca, totusi, este grabit si ai parul umed, incearca un astfel de spray. Alcoolul iti va usca parul mult mai repede.

USCAREA PARULUI CU FOHN-UL

1. Foloseste un uscator de par ionic cu o putere mare. Fohn-ul ionic te ajuta sa netezesti mai bine parul, fara sa-l arzi. Cu cat puterea uscatorului este mai mare, cu atat parul se usuca mai repede, iar epxunerea la ardere este mai mica.

Citeste si: Cum sa-ti intensifici culoarea parului

2. Nu usca parul in baie. Pare natural sa usuci parul in baie, insa nu e deloc asa. Aburul produs in urma dusului va incetini uscarea parului. Foloseste uscatorul de par in dormitor sau in alta camera pentru a evita umezeala din aer.

Ca alternativa, deschide fereastra de la baie epntru ca aburul sa se evapore. Apoi, te poti ocupa de par si in baie.

3. Pregateste parul pentru periere. Foloseste degetele ca un pieptene, aruncand parul dintr-o parte in alta a capului. Apoi, treci la perie. pPeriaza in sus pentru mai mult volum si in jos pentru parul neted si lucios.

4. Utilizeaza o perie din microfibra sau o perie ceramica rotunda. O perie din microfibre are capacitatea de a absorbi umezeala, iar peria ceramica rotunda poate folosi caldura provenita de la uscatorul de par pentru a modela eficient parul.

5. Imparte podoaba capilara in patru sectiuni pentru a creste eficienta. Pare meticulos, dar e foarte eficient. In timp ce usuci o zona, prinde celelalte 3 bucle in cleme.

6. Usuca radacinile cu rabdare. Varfurile parului se usuca intotdeauna mai rapid. In schimb, radacinile sunt mai pretentioase. Concentreaza-te, asadar, asupra radacinilor, fiind in acelasi timp atent sa nu tii fohn-ul prea mult intr-un singur loc pentru a nu arde parul.

Citeste si: 3 modalitati prin care poti decolora parul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uscarea parului poate fi un proces indelungat, mai ales daca ai parul lung si des. Exista mai...
Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Nu esti inca sigur/a ce vrei sa faci cu parul din zona intima? Te ajutam sa decizi....