Cum sa alegi NUMELE COPILULUI. Exista cateva reguli

Cum sa alegi NUMELE COPILULUI. Exista cateva reguli

Vrei sa alegi numele copilului si nu prea iti dai seama ce i s-ar potrivi? E fireasca reactia ta. Numele copilului este foarte important. Il va purta toata viata cu mandrie sau usor rusinat. Depinde de alegerea ta.

Numele copilului tau trebuie sa fie, in primul rand, o bucurie pentru tine. Dar daca gusturile tale sunt usor iesite din comun, nu face greseala sa le aplici cand alegi numele copilului. Mai bine tine cont de aceste reguli.

1. Nume de familie vs prenume. E de evitat alegerea unui prenume care sa semene cu numele sau sa fie in rima. Ion Ion, spre exemplu. Nu e o combinatie dezastruoasa, dar nici nu suna prea bine. In plus, arata totala ta lipsa de inspiratie.

2. Diminutivele. Evita sa il treci in certificat cu diminutiv. Ionut, Ionel, Ionica sunt nume simpatice, dar nu ai cum sa fii sigur ca vor fi prea bine primite de copil. Mai mult, ai grija la orice prenume. Apropiatii tind sa diminutiveze numele, indiferent care ar fi acesta. Asigura-te, deci, ca posibilele diminutive nu vor suna caraghios.

3. Banalitatea. E dificila alegerea unui nume rar si potrivit, in acelasi timp. Asa ca majoritatea parintilor aleg variante foarte raspandite. Nu e neaparat o greseala, insa ai grija ca din combinatia nume-prenume sa nu rezulte numele vreunei celebritati. Asta il poate frustra pe copil.

4. Raritatea care frizeaza ridicolul. La polul opus, exista parinti care pun nume ciudate copiilor, doar pentru ca sunt rare. Vorbim de importuri din alte limbi Nu stim, insa, cat de potrivita e metoda. Un roman cu prenume frantuzesc si nume romanesc, spre exemplu, nu suna prea bine...

5. Dificultatea de pronuntie. Ca si la punctul 4, parintii care aleg nume grele o fac pentru ca vor sa aiba copii speciali. Ar fi bine sa nu urmezi exemplul. Daca cei din jur nu scriu corect sau nu pronunta corect numele, se poate ajunge la tot felul de neintelegeri.

6. Nume brazilian. Poate sotia nu e de acord cu propunerea ta, iar viceversa e valabila. Nu va apucati sa ii puneti 5-6 prenume pentru a multumi pe toata lumea. Ganditi-va ca in viitor va trebui sa isi treaca numele in tot felul de documente. Sa pierzi timp doar scriind numele, nu e tocmai placut.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa...
Toti parintii sunt, fara indoiala, incantati sa vada cum le cresc copiii, in toate etapele dezvoltarii. Unele...
Venirea pe lume a celui de-al doilea copil poate fi la fel de coplesitoare ca si a...