Cum sa fii o MAMA BUNA. Uita de aceste mituri

Cum sa fii o MAMA BUNA. Uita de aceste mituri

Orice mama doreste sa fie perfecta.Tocmai din aceasta dorinta mare, fiecare mama greseste crezand multe povesti legate de cresterea copiilor. Odata intrate in jocul acestor paradigme sociale, multe femei esueaza si isi pierd increderea in capacitatile lor de mame.

Ce iti trebuie sa fii o mama buna? Sistem de valori, rabdare, dragoste, cunostinte etc. Exista si mituri pe care te sfatuim sa lu le iei in seama, deoarece iti vor ingreuna meseria de mamica. Iata care sunt acestea:

1. Copilul unei mame bune nu plange niciodata. Doar n-o sa crezi asa ceva, draga mamica! Orice copil are momente cand plange, disperandu-si mama. Important este sa gestionezi cu mult calm astfel de perioade.

2. O mama buna se sacrifica pentru copilul ei. O mama face multe sacrificii pentru copilul ei, dar in limite rezonabile. Nu o sa uite complet de ea, de ingrijirea personala pentru a-si dedica tot timpul copilului. Pentru momentele cand mamica e ocupata cu propria persoana exista tatal, cel care va avea grija de cel mic.

3. O mama buna e tot timpul fericita, bucuroasa. Nu e chiar asa! Are si mamica limitele sale. Mai ales cand bebelusul o trezeste plangand noapte de noapte. Oboseala si stresul ii mai rapesc din bucurie. Evident, va trece peste orice obstacol, dar asta nu inseamna ca plesneste de bucurie...

4. Copilul unei bune mame nu se imbolnaveste niciodata. Ei na! Sigur ca se imbolnaveste! Orice copil o face! Pentru astfel de momente exista medici si tratamente medicale. Daca adaugam in context si grija fireasca a mamei, problemele se rezolva.

5. Mamele bune cresc copii educati. Sigur ca educatia unui copil este esentiala. Asta nu inseamna, insa, ca mamele manierate nu au de tras cu odraslele lor. Copiii tind sa faca lucruri interzise, tocmai din dorinta de a explora. Faptul ca ii oferi copilului o educatie aleasa nu garanteaza succesul pe termen lung. Pe langa cei 7 ani de acasa, e nevoie de multa autoeducatie.

6. O mama buna stie mereu ce doreste copilul sau. Ar vrea ea! Mai grav e, daca inca mai crede ca stie totul despre copil! Cand cel mic plange, nu te grabi sa il si pui diagnosticul: s-ar putea sa aiba o suferinta diferita de ceea ce crezi tu!

7. O mama buna nu are niciodata ganduri negative cu privire la copilul sau. Ar fi minunat! Insa nu e posibil in lumea reala! Cand copilul face trasnai greu de suportat, orice mama va izbucni la un moment dat.

8. O mama buna are copii prietenosi. O fi ea buna, dar asta nu garanteaza lipsa invidiei intre frati. Sunt foarte frecvente, in familiile cu minimum 2 copii, situatiile in care un frate se considera mai putin iubit decat celalalt. Echilibrul nu e usor de atins, oricat ai incerca sa ii iubesti cu aceeasi masura!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La scoala, invatam despre gene si despre modul in care acestea sunt mostenite in mod egal de...
Ti-ai imaginat vreodata ca ai putea fi mama a mai multor copii? Daca da, care crezi ca...
Uterul se extinde de aproape 500 ori in 9 luni cat dureaza sarcina! Apoi, revine usor-usor la...