Cum sa inveti un copil cu nevoi speciale sa se descurce in viata

 Cum sa inveti un copil cu nevoi speciale sa se descurce in viata

Copiii cu nevoi speciale necesita mult timp si multa atentie, insa daca sunt tratati corespunzator, acestia pot ajunge sa se comporte ca si niste copii obisnuiti.

Iata cum puteti invata un copil cu nevoi speciale sa se descurce in viata:

In primul rand, copiii cu nevoi speciale trebuie sa invete cum sa adopte o buna igiena corporala, prin exemple, repetitie si punere in practica, deoarece acest aspect este foarte important pentru pastrarea unui job si integrarea in societate.

Apoi, acestia trebuie sa invete cum sa fie in siguranta cand sunt singuri, cum sa recunoasca semnele de urgenta (alarma de incendiu, de cutremur, etc.) si cum sa apeleze numerele de urgenta.

Copiii cu nevoi speciale mai trebuie sa stie cum sa interactioneze cu diferite persoane, incepand cu casierele de la supermarket si pana la oamenii de pe strada. Invatati-i cum sa salute, cum sa multumeasca si cum sa raspunda politicos.

De asemenea, este important ca acesti copiii sa stie cum sa faca curatenie in casa, cum sa gateasca si cum sa repare diferite obiecte, pentru a se putea descurca pe cont propriu.

O alta aptitudine pe care copiii cu nevoi speciale trebuie sa si-o deprinda este aceea a gestionarii banilor, incepand cu recunoasterea monedelor si a bancnotelor, pana la numararea banilor, organizarea unui buget, gestionarea unui cont si folosirea unui bancomat.

Copiii cu nevoi speciale mai trebuie sa stie cum sa faca cumparaturi, pentru a-si procura hrana necesara traiului de zi cu zi, precum si diferite obiecte de uz personal si haine.

Obtinerea unui loc de munca este foarte important in cazul copiilor cu nevoi speciale si trebuie sa stie cum sa faca acest lucru. Invatati-i cum sa caute un job adecvat, cum sa-si faca CV-ul si cum sa aplice pentru un loc de munca.

Nu in ultimul rand este important sa invatati copiii cu nevoi speciale cum sa-si petreaca timpul liber, intr-un mod cat mai placut, practicand anumite hobby-uri sau facand activitati relaxante, cum ar fi cusutul, iesitul in oras cu prietenii, privitul la televizor sau lecturarea unei carti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...
Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista...