Cum sa prepari mancare pentru bebelusi acasa

Cum sa prepari mancare pentru bebelusi acasa

Bebelusii incep sa manance hrana solida de la varsta de 4-6 luni si este foarte important sa stiti exact ce contine aceasta, asadar puteti sa o preparati voi insiva acasa, dupa cum urmeaza:

Selectati produse proaspete si de buna calitate, pentru a obtine o mancare pentru bebelusi gustoasa si hranitoare.

Cumparati fructe si fructe bio, fara defecte si preparati-le in 2-3 zile de la achizitionare. Pentru inceput, folositi mere, pere si piersici si evitati alimentele greu de inghitit de catre bebelusi, cum ar fi fasolea verde si pastaile de mazare.

Curatati si pregatiti alimentele, inainte de a prepara mancarea pentru bebelusi, avand grija sa indepartati partile pe care acestia nu le pot digera, cum ar fi coaja, samburii, semintele, nucile si grasimea. Spalati bine fructele si legumele si taiati-le in cubulete egale, pentru a se gati uniform. Curatati bine carnea si indepartati pielea si grasimea, inainte de gatire.

Gatiti mancarea la abur, prin fierbere sau la cuptor. Daca doriti sa faceti un piure din fructe coapte, cum ar fi o para sau un avocado moale, atunci puteti sa le pasati pur si simplu cu furculita. Legumele, carnea si cerealele, pe de alta parte, trebuie gatite. Este indicat sa preparati legumele la abur, timp de 10-15 minute, pana se inmoaie, pentru a-si pastra nutrientii.

Carnea si cerealele trebuie fierte in apa sau in supa, pentru un plus de aroma, iar cartofii, legumele crucifere si carnea se preteaza foarte bine pentru a fi gatite la cuptor, presarate cu ierburi aromatice, cu o aroma nu prea puternica.

Pasati mancarea pentru bebelusi in etape, pentru ca ingredientele sa se amestece bine si nu uitati sa adaugati putin lichid ( apa, lapte matern, lapte praf, supa), pentru a obtine piureuri de consistenta potrivita.

Pasati doar alimente reci. Dupa ce acestea sunt gatite, lasati-le sa se raceasca complet, inainte de a le introduce in blender sau in robotul de bucatarie. Aveti grija sa nu ramana oase mici in carne si ca aceasta sa fie fiarta bine. De asemenea este important sa alegeti consistenta adecvata varstei bebelusului ( foarte fina, daca este mai mic si grosiera, daca este mai mare).

Hraniti bebelusul imediat sau congelati mancarea pentru utilizari viitoare. Este foarte important sa aveti grija ca aceasta sa nu se strice sau sa dezvolte bacterii, pentru ca bebelusul se poate imbolnavi. Recipientele adecvate pentru congelare sunt cele de plastic sau sticla, cu capac ermetic. Piureurile se pot turna in tavita pentru cuburi de gheata, pe care sa o introduceti intr-o punga de plastic, pentru a se pastra mai bine la congelator. Pentru a dezgheta mancarea pentru bebelusi nu trebuie decat s-o scoateti din congelator si s-o tineti peste noapte la temperatura camerei sau sa introduceti recipientul intr-o oala cu apa calda, timp de 20 de minute. Piureul inghetat rezista la congelator 6-8 luni, iar piureurile cu carne intre 1-2 luni. Aveti grija sa nu congelati mancarea mai veche de 3 zile.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
Cand vine vorba de gatitul sanatos, cea mai dificila parte o reprezinta informatiile despre nutritie, informatii care...