Lucruri pentru care o mama nu trebuie sa isi ceara niciodata scuze

Lucruri pentru care o mama nu trebuie sa isi ceara niciodata scuze

O proaspata mamica trebuie, adesea, sa faca fata provocarii de a-si alapta copilul in public , sperand ca nimeni nu o observa. Din pacate, inca exista aceasta preconceptie conform careia nu e de bun-simt sa alaptezi in spatii publice. Nu trebuie sa te scuzi, daca faci asta! Celui mic ii este foame. Este vorba despre un fenomen natural si inofensiv pe care cei din jur ar trebui sa il inteleaga fara sa judece!

Iata lista de lucruri pentru care o mamica nu trebuie sa isi ceara scuze:

1. Locul si timpul de hranire. Nimeni nu are dreptul sa iti spuna cum ar trebui sa-l hranesti pe cel mic. O poti face de la san sau cu lapte praf. E strict alegerea ta! De asemenea, nu ezita sa ii dai san copilului in spatii publice. Copilul trebuie sa manance. Asta e important! Nu e vina ta ca unii oameni se simt inconfortabil vazand o mamica intr-o ipostaza naturala!

2. Statutul financiar. Nu trebuie sa fii bogata pentru a creste un copil. Cele mai importante aspecte sunt educatia, dragostea si grija. Atata timp cat iti permiti sa iti hranesti copilul si sa-l imbraci, nu trebuie sa te simtit vinovata ca nu ai fonduri pentru a-i cumpara ultimele tipuri de jucarii!

3. Timpul pentru sine. Nu dispari ca om odata ce ai devenit mamica! Te transformi, insa asta nu inseamna ca nu mai ai nevoie de timp pentru tine. Nuesti o mama rea, daca vrei cateva minute de liniste, fara ca altcineva sa fie prin preajma. Asadar, nu trebuie sa te scuzi pentru o asemenea dorinta!

4. Dezordinea din locuinta. Nu devii brusc o mama rea, daca exista jucarii intinse pe podea sau daca au ramas vase murare in chiuveta! Sa ai grija de copilul tau inseamna o slujba cu norma intreaga, asa ca nu te invinovati daca nu ai timp sau energie pentru a curata totul. Mai mult, uneori, faci curatenie, dar nu tine mai mult de cateva minute, deoarece copilul exploreaza continuu...Asadar, nu te invinovati pentru dezordinea din casa!

5. Aspectul personal. Nu trebuie sa arati cum vor altii! Ai parul dezordonat? Poti aceleasi haine invechite? E treaba ta! De asemenea, nu e obligatoriu sa revii la silueta de dinainte de nastere. Fa ceea ce simti, nu ce-ti impun niste norme care poate nu te reprezinta! Iubeste-te si iubeste-ti corpul. Asa te vei simti mereu bine in pielea ta!

6. Scurgerile mamare. Poate ca alaptezi des si porti chiar si sutien de alaptare, dar tot apar scurgeri. Nu te invinovati! E o secretie naturala. Cine te judeca, probabil nu intelege fenomenul...

7. Starea emotionala. Uneori, te simti lipsita de energie, parca nefericita? Nu te invinovati. E normal sa mai ai si astfel de episoade! A avea grija non-stop de cel mic e obositor atat din punct de vedere fizic cat si emotional!

8. Nevoia de ajutor. O proaspata mamica poate avea nevoie de sfaturi. Asta nu e un motiv sa te simti slaba sau incapabila. Nimeni nu se naste invatat, iar cresterea unui copil nu e chiar cel mai facil itinerariu al vietii. Asadar, cere sfaturi ori de cate ori simti nevoia!

9. Modalitatea de nastere. Tu decizi cum vrei sa nasti. Natural, in apa sau prin cezariana? Nimeni nu te poate judeca pentru aceasta alegere. SI chiar daca cineva incearca, nu trebuie sa te simti vinovata. Nici macar nu oferi o justificare! Nu esti obligata!

Citeste si: Esti proaspata mamica? Afla ce se intampla cu organismul tau dupa nastere

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La scoala, invatam despre gene si despre modul in care acestea sunt mostenite in mod egal de...
Ti-ai imaginat vreodata ca ai putea fi mama a mai multor copii? Daca da, care crezi ca...
Uterul se extinde de aproape 500 ori in 9 luni cat dureaza sarcina! Apoi, revine usor-usor la...