Cum sa te dregi dupa BETIE

Cum sa te dregi dupa BETIE

Daca ai facut exces de alimente si/sau de alcool de sarbatori, s-ar putea sa te trezesti, a doua zi, cu probleme intestinale si ceva dureri de cap. Nu lasa disconfortul sa iti strice ziuaa! Azi, iti prezentam cateva metode de a te drege dupa o betie.

1. Bea multa apa. Licoarea fara de care nu putem supravietui e cea mai buna sursa de hidratare. Durerea de cap, mahmureala sunt efecte ale deshidratarii, asa ca nu ezita sa bei apa!

2. Ceai de lamaie cu miere. Un remediu pe care aproape orice om il foloseste macar o data in viata. Usor de baut, acest amestec te va ajuta sa recuperezi fluidele si zaharurile eliminate din cauza alcoolului. Foloseste miere, in niciun caz zahar! Bea acest amestec de cateva ori pe zi.

3. Ghimbirul este utilizat pentru a trata greata si raul de mare. Iar mahmureala seamana cu raul de mare! Daca nu ai baut atat de mult incat sa pierzi centrul de greutate, mergi la bucatarie si fa un ceai din radacina de ghimbir. Taie 8-10 felii de radacina de ghimbir si combina-le cu patru cesti de apa. Fierbe continutul pentru 15  minute si apoi adauga putina miere sau suc de portocale.

4. Banane. Daca ai baut peste masura si esti mahmur, cauta in frigider 2-3 banane. Consumul de alcool in exces provoaca o pierdere mare de potasiu. Bananele restabilesc acest echilibru, in doar cateva minute.

5. Hrana usoara. De cele mai multe ori, nu vei avea pofta de mancare dupa o betie crunta. Insa, ar fi excelentt sa poti baga ceva in stomac, asa cum zic romanii. Dupa ceaiul de lamaie cu miere, spre exemplu, poti incerca alimente soft, precum supa de carne, orezul sau putina paine prajita. Te vei energiza si te vei simti mai bine, dupa  20-30 minute.

6. Bauturile speciale pentru sportivi sunt ideale pentru a recupera fluidele pierdute.

7. Pune o compresa cu gheata sau cu apa rece pe frunte.

8. Sucurile naturale te ajuta, de asemenea, sa scapi de mahmureala. Ele vor contribui la cresterea nivelului de zahar din sange.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bauturile alcoolice consumate in exces nu fac bine nimanui! Cu toate astea, sunt anumite situatii cand orice...
Daca va place sa consumati alcool si o faceti in mod regulat, iata ce trebuie sa faceti...
Daca va place sa consumati alcool si o faceti in mod regulat, iata ce trebuie sa faceti...