Afla cum se prepara trigoanele

Afla cum se prepara trigoanele

Pentru obtinerea trigoanelor se face un aluat de placinta fara ou si sirop cu apa si zahar care se taie in forma de triunghiuri inainte de a fi pus la copt.

Aluat de placinta:

500 grame faina,

3 linguri ulei,

o lingurita sare,

o ceasca apa calda.

150 grame unt topit,

250 grame nuci curatite.

Sirop:

2 pahare cu apa,

400 grame zahar,

vanilie.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda.

2

Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana.

3

Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie.

4

Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, se lasa 10 minute la un loc cald (dar nu umed), acoperit cu un servet tot cald.

5

Se intinde apoi o foaie cu vergeaua, se acopera cu un servet si se lasa sa stea un sfert de ora. Pe masa de bucatarie se pune o fata de masa curata, se presara faina, se pune foaia de aluat deasupra si cu multa rabdare se intinde de jur imprejur cu grija sa nu se rupa, pana ce marginile aluatului trec de marginea mesei, iar foaia s-a facut subtire ca o foita de tigara.

6

Marginea ramasa groasa imprejur se rupe, iar restul se lasa sa se usuce cateva minute. Se taie foaia in bucati de 30 pe 50 cm.

7

Se stropeste cu unt si se impatureste pe rand fiecare foaie in trei, in lungime, astfel incat sa avem o  banda de 10 cm pe 50 cm. Se stropeste iarasi cu unt si se pune la un capat o movilita de nuci tocate.

8

Se intoarce coltul deasupra in forma de triunghi. Bucata de 5 cm care ramane se intoarce inauntru ca intr-un plic.

9

Se asaza trigoanele in tava unele langa altele, se toarna unt topit si se dau la cuptor, la foc foarte mic, tinand cam o ora si jumatate ca sa fie patrunse cu incetul.

10

Cand incepe sa se rumeneasca, se toarna deasupra un sirop facut din zahar, apa si vanilie. Se mai lasa la cuptor cateva minute, pana ce a patruns tot siropul.

Mod de servire:

Se scot pe o farfurie si se mai toarna deasupra putin sirop. Sunt mai gustoase cand sunt pregatite cu o zi sau doua inainte de a fi servite.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar...
Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate...
Citeste prospectul medicamentului Vidaylin-Mi, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE:...