Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.
Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.
Ingrediente:
- 60 grame gogonele,
- 1kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.
Mod de preparare:
Se aleg gogonele lunguiete de marime potrivita, se taie un capacel la capatul dinspre codita si cu o lopatica mica de lemn se scot cu atentie toate semintele.
Se spala bine inauntru. Se pun apoi intr-o oara mare cu apa clocotita in care s-a dizolvat o bucatica de piatra vanata, cat o aluna.
Se lasa sa dea cateva clocote, pana incep sa se inmoaie.
Se scot, se pun cu gura in jos pe o carpa, fara sa se mai spele.
Se pune sa se topeasca zaharul cu 3 pahare de apa, in tingire, pe marginea aragazului.
Se leaga siropul se pun gogonele si zeama de la jumatate de lamaie si se da tingirea cu totul la o parte un sfert de ora, ca sa lase gogonele toata zeama.
Se pune apoi pe foc bun si se lasa sa fiarba.
Se ia spuma si se incearca daca este legata punand putina zeama pe o farfurioara.
Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute Intr-un vas cu apa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.