Gogonele

Lista articolelor despre gogonele pe AflaCum.ro

Articole despre gogonele

Citeste cele mai noi articole despre gogonele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gogonele, pe AflaCum.ro!

Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai ales in sezonul rece. Aceste tomate neajunse la maturitate contin vitaminele A,B C si E, astfel ca prin consumul lor poti combate virozele si racelile.

Gogonelele se consuma, de obicei, in stare de conservare, alaturi de varza, castraveti, radacinoase(telina, pastarnac) si pepene verde necopt. Cu totii am auzit de MURATURI si, macar o data in viata, le-am mancat cu pofta! Dar gogonelele se mai pot prepara si altfel. Spre exemplu, putem face SALATA de GOGONELE.

 Ingrediente:

Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.

Ingrediente:

- 60 grame gogonele,
- 1kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

Mod de preparare:

Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt muraturile asortate in sare.

Ingrediente:

- castraveti

Daca din diferite motive nu conservati muraturile pentru iarna in butoaie de stejar sau nu aveti loc suficient pentru depozitarea lor, la fel de bine se patreaza muraturile asortate in borcane.

In plus, asezate in recipiente mai mici de sticla, puteti economisi spatiu.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.