Gogosi cu crema de vanilie

Gogosi cu crema de vanilie

Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie.

Ingrediente:

2 ½ dl apa,
100 grame unt proaspat (sau 80 g untura),
o lingurita de zahar,
praf de sare,
125 grame faina,
4 oua.

Pentru crema de vanilie:

½ litru lapte,
½ baton de vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina.

Mod de preparare:

1

Se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul.

2

Se cerne faina pe o hartie (trebuie totodeauna proaspat cernuta, ca sa nu aiba cocoloase).

3

Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita pe marginea masinii, se toarna faina toata o data si se amesteca repede cu o lingura de lemn.

4

Cand pasta nu mai are niciun cocolos se impinge iar pe foc, amestecand mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita.

Pagina 1/3
Etichete: gogosi, crema vanilie, crema

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca vrei sa inlocuiesti clasica crema de vanilie cu una mai consistenta, incearca crema de vanilie cu...
O crema apetisanta, care imbogateste gustul croasantelor, tartelor si a altor preparate dulci este crema de vanilie. ...
Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat...