Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru reteta de mere in aluat se poate folosi aluatul cu caimac.
Pentru reteta de mere in aluat se poate folosi aluatul cu caimac.
Ingrediente:
Aluat:
o ceasca caimac,
o ceasca faina,
unt proaspat cat o nuca,
sare.
Umplutura:
12 mere nu prea mari,
zahar,
unt proaspat.
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se pune putin zahar si o bucatica de unt.
Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.
Se acopera, se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Se face o foaie din aluat cu caimac. Se taie patrate destul de mari, astfel incat fiecare sa poata imbraca un mar.
Se pune cate un mar pe fiecare patrat, se aduc colturile spre mijloc, marul inchizandu-se ca intr-o punga.
Se ung cu ou, se asaza intr-o tava si se coc la foc potrivit. Cand sunt gata, se presara zahar pisat.
Pont: Aluatul este mai fraged daca este facut din ajun si pastrat la rece pana a doua zi. De asemenea nu trebuie framantat prea mult, deoarece devine elastic si nu creste la copt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.