Mere in aluat de caimac

Mere in aluat de caimac

Pentru reteta de mere in aluat se poate folosi aluatul cu caimac.

Ingrediente:

Aluat:

o ceasca caimac,

o ceasca faina,

unt proaspat cat o nuca,

sare.

Umplutura:

12 mere nu prea mari,

zahar,

unt proaspat.

Mod de preparare:

1

Se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se pune putin zahar si o bucatica de unt.

2

Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.

3

Se acopera, se lasa 10 minute sa se odihneasca.

4

Se face o foaie din aluat cu caimac. Se taie patrate destul de mari, astfel incat fiecare sa poata imbraca un mar.

5

Se pune cate un mar pe fiecare patrat, se aduc colturile spre mijloc, marul inchizandu-se  ca intr-o punga. 

6

Se ung cu ou, se asaza intr-o tava si se coc la foc potrivit. Cand sunt gata, se presara zahar pisat.

Pont: Aluatul este mai fraged daca este facut din ajun si pastrat la rece pana a doua zi. De asemenea nu trebuie framantat prea mult, deoarece devine elastic si nu creste la copt.

Etichete: mere, aluat caimac, aluat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Merele in aluat se pot prepara la cuptor, dar si praji. Noi va propunem o reteta de...
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert. Ingrediente: ...
Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare...