Orez cu lapte si fructe preparat in forma la cuptor

Orez cu lapte si fructe preparat in forma la cuptor

Preparat asemeni unei budinci, orezul cu lapte poate fi asezonat cu fructe proaspete sau din compot.

Ingrediente reteta orez cu lapte:

- 4 cesti lapte,
- o ceasca orez,
- vanilie,
- un praf de sare,
- 3 linguri zahar;
- 3 galbenusuri,
- o lingura de unt.
- fructe crude sau din compot.

Mod de preparare orez cu lapte:

1

Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece, o bucata de unt proaspat, o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert).

2

Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.

3

Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare.

4

Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.

5

Dupa ce orezul este fiert, se da la o parte si se adauga galbenusurile, amestecand usor sa nu se sfarame orezul.

6

Se scoate vanilia. Se unge bine cu unt o forma joasa, cu gaura mare, se asaza cu o lingura orezul si se da 20 minute la cuptor.

7

Se lasa apoi cateva minute sa piarda din caldura.

Se rastoarna pe o farfurie. La mijloc se pune un compot scazut de fructe sau fructe crude, puse intr-un sirop gros de zahar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte. ...
Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al...
Orezul cu marmelada este la fel de bun ca cel cu fructe zaharisite. Ingrediente: - 4 cesti...