Cum sa prepari SUTLAC(Sütlaç) - orez cu lapte in varianta turceasca

Cum sa prepari SUTLAC(Sütlaç) - orez cu lapte in varianta turceasca

Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al secolului al XIII-lea. De atunci si pana in zilele noastre, acest desert  a ocupat si ocupa un loc de cinste in bucataria turceasca.

Ingrediente:

– un litru de lapte;

– 250 grame de zahar;

– 100/125 grame de orez;

– 2/3 linguri amidon;

– un galbenus de ou;

– esenta de vanilie sau de trandafiri;

- coaja de portocale data pe razatoare.

Mod de preparare:

- spala orezul si pune-l la fiert intr-o cratita cu apa.

- lasa orezul sa fiarba pana cand devine moale.

- pune de-o parte o cana de lapte, iar restul amesteca-l cu zahar, esenta de vanilie si coaja de portocala, apoi adauga-l peste orez.

- pune cratita pe foc, la fiert, da focul incet si lasa amestecul sa fiarba inca 10 minute.

- amesteca laptele ramas si amidonul.

- toarna, apoi, acest amestec usor si treptat peste orezul cu lapte si mai lasa sa fiarba cateva minute.

- cand budinca se intareste continua sa amesteci si mai las-o pe foc inca trei minute.

- opreste focul si pune budinca in recipiente mai mici sau intr-o tava.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte. ...
Orezul cu marmelada este la fel de bun ca cel cu fructe zaharisite. Ingrediente: - 4 cesti...
O reteta dulce, ideala pentru incheierea zilei este orezul cu lapte si fructe zaharisite. Ingrediente: - 4...