Reteta: Bavarez de portocale cu frisca

Reteta: Bavarez de portocale cu frisca

O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca.

Ingrediente:

coaja de la 4 portocale,
225 grame zahar,
½ litru lapte,
6 oua,
6 foi de gelatina,
o lingurita de fecula,
300 grame frisca batuta,
coaja de portocala zaharisita.

Mod de preparare:

1

Se aleg portocale cu coaja groasa. Se spala si se sterg apoi usor cu o carpa.

2

Se iau 75 grame zahar bucati si se freaca pe rand bucatile de zahar de coaja portocalelor pana ce s-au luat toata coaja galbena.

3

Se fierbe laptele, se adauga zaharul parfumat cu coaja de portocala, se acopera si se lasa sa se topeasca pe marginea masinii.

4

Se bat ouale intregi cu 150 grame zahar.

5

Se adauga gelatina topita cu putina apa fierbinte si o lingurita de fecula. Se toarna laptele cu incetul.

6

Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba.

Pagina 1/2
Etichete: bavarez, portocale, frisca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori...
Daca iti plac aromele tari, o prajitura de origine germana consistenta si cremoasa este bavarezul de cafea...
O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca. Ingrediente: 1/2 litru lapte, 6...