Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca.
O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca.
Ingrediente:
coaja de la 4 portocale,
225 grame zahar,
½ litru lapte,
6 oua,
6 foi de gelatina,
o lingurita de fecula,
300 grame frisca batuta,
coaja de portocala zaharisita.
Mod de preparare:
Se aleg portocale cu coaja groasa. Se spala si se sterg apoi usor cu o carpa.
Se iau 75 grame zahar bucati si se freaca pe rand bucatile de zahar de coaja portocalelor pana ce s-au luat toata coaja galbena.
Se fierbe laptele, se adauga zaharul parfumat cu coaja de portocala, se acopera si se lasa sa se topeasca pe marginea masinii.
Se bat ouale intregi cu 150 grame zahar.
Se adauga gelatina topita cu putina apa fierbinte si o lingurita de fecula. Se toarna laptele cu incetul.
Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba.
Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie.
Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.
Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta, coaja de portocala zaharisita, taiata marunt si stropita cu putin lichior de portocale.
Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa.
Se da la gheata cel putin doua ore.
Mod de servire:
Bavarezul cu portocale se serveste rece impreuna cu o bautura desert, cum ar fi suc, vin dulce sau sampanie de fructe.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.